Live
Informaatiosektorin arvoketjujen piilopäästöt
Verkkotapahtuma

Informaatiosektorin arvoketjujen piilopäästöt

ICT-sektorin päästöjen toimialakohtainen raportointi ei kerro koko kuvaa yritysten ja toimialan ympäristövaikutuksista. Tule kuulemaan, missä päästöt piilottelevat, ja mitä asialle pitäisi tehdä.

  • 21.03.2022 klo 09:00 - 10:30
  • Verkossa

Etlan tutkimuksen mukaan suomalaisyritykset ovat viime vuosina ulkoistaneet ICT-sektorin hankintojaan ja toimintojaan ulkomaille. Tämä ei kuitenkaan näy alan eikä yritysten päästöraportoinnissa. Mitä ICT-sektorin toimitusketjujen kasvihuonekaasupäästöistä ylipäätään tiedetään?

Informaatio- ja viestintäsektorin (ICT-sektori) ympäristövaikutukset syntyvät kolmea kautta: sektorin omasta hiilijalanjäljestä, hankinnoista ja vaikutuksista talouden muihin sektoreihin. Keskittyminen vain sektorin omiin päästöihin johtaa usein harhaanjohtaviin johtopäätöksiin toimialan hiilijalanjäljestä.

Sitran ja Etlan webinaarissa keskitytään ICT-sektorin arvoketjuihin. Webinaarissa keskustellaan, miten yritysten tekemät hankinnat ja ulkoistamispäätökset vaikuttavat ICT-sektorin päästöihin. Tervetuloa kuulemaan, missä Suomen ICT-alan päästöt syntyvät ja etsimään ratkaisuja alan ja yritysten raportoinnin kehittämiseen.

Tutustu Sitran rahoittamaan Etlan tutkimukseen Informaatiosektorin kasvihuonekaasupäästöt toimitusketjussa (Etla Raportti 121), joka tarjoaa uutta tietoa alan toimitusketjujen päästöistä.

Tilaisuuden tarkka ohjelma päivitetään tapahtumasivulle pian.

Mistä on kyse?