Live
Kansallisen asiantuntijaryhmän kokous eurooppalaisen terveystietoalueen kehityksestä
Keskustelutilaisuus

Kansallisen asiantuntijaryhmän kokous eurooppalaisen terveystietoalueen kehityksestä

Oletko kiinnostunut edistämään Euroopan laajuista terveystietojen hyödyntämistä muun muassa tutkimuksessa ja päätöksenteossa? Osallistu ja vaikuta Sitran kansallisessa asiantuntijaryhmässä.

Sitran kansallisessa asiantuntijaryhmässä keskustellaan eurooppalaisesta terveystietoalueesta ja sen kehityksestä sekä kuullaan aiheesta kiinnostuneita suomalaisia asiantuntijoita. Tulevassa kokouksessa aiheena on juuri käynnistyneen TEHDAS2-hankkeen eteneminen.

Sitra on valittu koordinoimaan uutta EU:n jäsenmaiden yhteistoimintahanketta, jonka tavoitteena on sujuvoittaa eurooppalaisten terveystietojen turvallista käyttöä tutkimuksessa, innovaatioissa ja päätöksenteossa. Hanke käynnistyi toukokuussa 2024. Terveystietojen Euroopan laajuista hyötykäyttöä on pohjustettu Sitran aiemmin johtamassa TEHDAS-yhteistoimintahankkeessa.

Asiantuntijaryhmän seuraava tapaaminen järjestetään keskiviikkona 19.6.2024 klo 14.00–16.00 virtuaalikokouksena. Aiempiin tapaamisiin osallistuneiden asiantuntijoiden ei tarvitse rekisteröityä uudelleen, sillä heille lähetetään automaattisesti kokouskutsu. Uusien osallistujien tulee rekisteröityä tapaamiseen Lyytin kautta. Asiantuntijoiden toivotaan sitoutuvan kokouksiin.

Mistä on kyse?