Live
Kasvata yrityksesi kiertotalouskuntoa

Kasvata yrityksesi kiertotalouskuntoa

Kasvata kiertotalouskuntoasi yrityksille maailmalla ja Suomessa kehitettyjen työkalujen avulla.
  • 22.09.2020 klo 09:00 - 11:00
  • Sitra/Verkkotapahtuma

Koronakriisin jälkeisessä ajassa on tarvetta kestäville ja sopeutumiskykyisille ratkaisuille. Kiertotalous Talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita. on avainasemassa kriisistä toipumisessa, sillä sen avulla voidaan muun muassa lyhentää tuotantoketjuja, pienentää tuotteiden materiaali-intensiteettiä, vähentää jätettä sekä luoda kestävää talouskasvua ja työpaikkoja.

Sitra järjestää yhteistyössä Climate Leadership Coalitionin (CLC) ja Finnish Business & Society ry:n (FIBS) kanssa tiistaina 22.9.2020 yrityksille suunnatun aamukahvitilaisuuden, jossa esitellään tuoreita työkaluja yritysten ”kiertotalouskunnon” mittaamiseen.

Tule kuulemaan, joko paikan päälle tai verkon välityksellä, miten voitte kehittää liiketoimintaanne ja strategiaanne kohti kilpailukykyistä ja reilua kiertotaloutta.

Esittelemme, miten seuraavia työkaluja voidaan hyödyntää yritysten kiertotaloussiirtymässä:

  • Selvitä yrityksesi ”kiertotaloustaso” ja kuule konkreettisia neuvoja kierron lisäämiseksi Ellen MacArthur Foundationin Circulytics -työkalun avulla. Jarkko Havas Ellen MacArthur Foundationista kertoo työkalusta yhdessä sitä käyttäneiden yritysten kanssa.
  • Arvioi kiertotalouden tunnuslukuja liiketoiminnassanne World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) lanseeraaman Circular Transition Indicators Tool eli CTI-työkalun avulla. Carolien van Brunschot WBCSD:stä esittelee työkalua yhdessä sitä käyttäneiden yritysten kanssa.
  • Hyödynnä valmistavan teollisuuden ja kemianteollisuuden yrityksille laadittuja Playbook-työkirjoja kiertotalouteen perustuvan liiketoiminnan suunnittelussa. Työkirjat on kehitetty yhdessä yritysten kanssa käytännönläheisiksi oppaiksi ja ne on toteuttanut Accenture. Sitran johtava asiantuntija Jyri Arponen esittelee työkirjojen hyödyntämistä yritysten kiertotalousliiketoiminnan kehittämisessä.

Mitä ja missä?

Aamukahvitilaisuus järjestetään joko Sitran tiloissa Helsingissä (Itämerenkatu 11-13) tiistaina 22.9.2020 klo 9-11 tai verkossa. Kerromme lisätietoa viimeistään elokuun aikana. Tilaisuus on maksuton.

Kenelle?

Osallistumista suositellaan yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa ja strategiaansa kohti kiertotaloutta.

Miten mukaan?

Rekisteröidy tilaisuuteen ja merkitse tilaisuuden päivämäärä jo nyt kalenteriisi! Tilaisuuden ohjelma julkaistaan elokuussa, jolloin varmistuu, pidetäänkö tilaisuus live-tapahtumana vai verkossa. Laitamme silloin myös muistutuskutsun tulemaan. Tilaisuudesta on verkkolähetys ja tallenne on saatavilla määräajan tilaisuuden jälkeen.

Ketkä ovat mukana?

Ellen MacArthur Foundation on yksi maailman johtavista kiertotaloustoimijoista, joka tukee globaalia siirtymää kiertotalouteen. Lue lisää Ellen MacArthur Foundationin kiertotaloustyöstä.

World Business Council for Sustainable Development on organisaatio, joka edistää yritysten kestävää kehitystä. Tutustu WBSCD:n toimintaan ja ratkaisuihin.

Climate Leadership Coalition (CLC) on suomalainen verkosto, joka edistää ilmastokestävyyttä jäsentensä kautta, jotka edustavat yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja kuntia. Perehdy Climate Leadership Coalitionin toimintaan.

Finnish Business & Society ry (FIBS) edistää kestävää liiketoimintaa ja yritysten asiantuntijuutta Suomessa. Lue lisää FIBSin toiminnasta.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on tulevaisuustalo, joka tähtää kestävän hyvinvoinnin edistämiseen mm. hiilineutraalin kiertotalouden kautta. Perehdy Sitran palkittuun työhön hiilineutraalin kiertotalouden saralla.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan, miten voitte yrityksessänne kehittyä kestävämmäksi ja kilpailukykyisemmäksi kiertotalousyritykseksi jo tänään!

Mistä on kyse?