Live
Kasvata yrityksesi kiertotalouskuntoa
Seminaari

Kasvata yrityksesi kiertotalouskuntoa

Esittelemme yrityksille kehitettyjä työkaluja kiertotalouskunnon mittaamiseen ja kasvattamiseen.

Koronakriisin jälkeisessä ajassa on tarvetta kestäville ja sopeutumiskykyisille ratkaisuille. Kiertotalous Kiertotalous Talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita. Avaa termisivu Kiertotalous on avainasemassa kriisistä toipumisessa, sillä sen avulla voidaan muun muassa lyhentää tuotantoketjuja, pienentää tuotteiden materiaali-intensiteettiä, vähentää jätettä sekä luoda kestävää talouskasvua ja työpaikkoja.

Sitra järjestää yhteistyössä Climate Leadership Coalitionin (CLC) ja Finnish Business & Society ry:n (FIBS) kanssa tiistaina 22.9.2020 yrityksille suunnatun aamukahvitilaisuuden, jossa esitellään tuoreita työkaluja yritysten kiertotalouskunnon mittaamiseen.

Tule kuuntelemaan, oppimaan ja keskustelemaan, miten voitte kehittää liiketoimintaanne ja strategiaanne kohti kilpailukykyistä ja reilua kiertotaloutta. Tilaisuus on pääosin suomenkielinen.

Mitä ja missä?

Tilaisuus järjestetään tiistaina 22.9.2020 klo 9.00-10.45 verkossa. Tilaisuus on maksuton.

Kenelle?

Osallistumista suositellaan yrityksille, jotka haluavat kehittää liiketoimintaansa ja strategiaansa kohti kiertotaloutta. Mukaan ovat tervetulleita myös kaikki kiertotalouden liiketoimintamalleista kiinnostuneet.

Miten mukaan?

Rekisteröidy tilaisuuteen ja merkitse tilaisuuden päivämäärä jo nyt kalenteriisi! Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki tilaisuuteen lähempänä sen ajankohtaa. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa jälkikäteen kahden viikon ajan.

Ketkä ovat mukana?

Ellen MacArthur Foundation on yksi maailman johtavista kiertotaloustoimijoista, joka tukee globaalia siirtymää kiertotalouteen. Lue lisää Ellen MacArthur Foundationin kiertotaloustyöstä.

World Business Council for Sustainable Development on organisaatio, joka edistää yritysten kestävää kehitystä. Tutustu WBSCD:n toimintaan ja ratkaisuihin.

Climate Leadership Coalition (CLC) on suomalainen verkosto, joka edistää ilmastokestävyyttä jäsentensä kautta, jotka edustavat yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja kuntia. Perehdy Climate Leadership Coalitionin toimintaan.

Finnish Business & Society ry (FIBS) edistää kestävää liiketoimintaa ja yritysten asiantuntijuutta Suomessa. Lue lisää FIBSin toiminnasta.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on tulevaisuustalo, joka tähtää kestävän hyvinvoinnin edistämiseen mm. hiilineutraalin kiertotalouden kautta. Perehdy Sitran palkittuun työhön hiilineutraalin kiertotalouden saralla.

Mistä on kyse?