Live
Kirjastoista kansanvallan foorumeita – Haasteista ratkaisuihin -työpaja
Kutsuvierastilaisuus

Kirjastoista kansanvallan foorumeita – Haasteista ratkaisuihin -työpaja

Yhteissuunnittelu jatkuu ratkaisuideoiden parissa. Hankkeen toisessa työpajassa siirrytään konkretiaan ratkaisuhypoteeseja ideoiden ja jalostaen.

  • 19.08.2020 klo 09:00 - 12:00
  • Teams online

Kirjastokokeiluiden suunnitteluun on tarjolla kättä pidempää. Ensimmäisen työpajan jatkotyönä on suunniteltu erilaisia ratkaisuhypoteeseja, joita päästään yhteisesti työstämään hankkeen toisessa työpajassa. Työpajan tarkoituksena on ymmärtää eri kirjastojen realiteetteja, mutta myös kartoittaa yhteistyömahdollisuuksia ja tarjota skaalautuvia ratkaisuja kokeilujen mahdollistamiseksi erikokoisissa ja -näköisissä kirjastoissa.

Ratkaisuhypoteeseja yhdessä työstäen rakennamme kokeiluita, jotka kaikki voivat allekirjoittaa ja toteuttaa oman kirjaston arjen puitteissa.

Kolmen työpajan sarjassa luodaan pilottikirjastoille kokeilukonseptit palvelumuotoilua hyödyntäen.
Varsinainen kokeilujakso alkaa lokakuussa 2020 ja jatkuu kesäkuuhun 2021. Kokeilun tavoitteena on edistää demokratiaa suomalaisessa yhteiskunnassa lisäämällä vuoropuhelua erityisesti kansalaisten ja poliitikkojen, mutta myös muiden demokratiaa edistävien tahojen kanssa. Edellisen työpajan sisältöön pääset tutustumaan kirjastohankkeen sivuilla.

Kirjastohanke on osa Sitran Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka tavoitteena on vahvistaa Suomen asemaa uudistumiskykyisenä demokratian mallimaana. Tervetuloa mukaan verkostoon tilaamalla Kansanvallan peruskorjauksen uutiskirje. Uusimman uutiskirjeemme löydät ja pääset tilaamaan täältä.

Huomasithan jo edellisessä työpajassa esitellyn Suomalaiset kansalaisvaikuttajina -selvityksen. Selvitys on nyt luettavissa Sitran sivuilla. Selvityksen avulla voi hahmottaa erilaisia vaikuttamisen muotoja sekä työstää keinoja, joilla voi aktivoida eri tyyppisten ihmisten osallisuutta.

Lue lisää hankkeesta Kirjastoista kansanvallan foorumeita -sivuilta.

Mistä on kyse?