Live
Sivullisesta osalliseksi -työpajasarja
Työpaja

Sivullisesta osalliseksi -työpajasarja

Millaisia suomalaiset ovat osallistujina ja kansalaisvaikuttajina? Miten tätä tietoa voi hyödyntää osallisuuden edistämisessä kunnissa?

Ensimmäisessä Sivullisesta osalliseksi -työpajassa saadaan erityisesti vinkkejä siitä, miten palvelumuotoilun keinoin voidaan kehittää kunnan osallisuushankkeita ja kuntalaisten osallisuutta.

Tavoitteena on ”käyttäjälähtöinen” kunta, joka vastaa kuntalaisten muuttuviin tarpeisiin. Työpajan aamupäiväosioon ovat tervetulleita kaikki osallisuuden edistämisestä ja uusien toimintamallien kehittämisestä kiinnostuneet kuntien viranhaltijat ja luottamushenkilöt. Iltapäivä on tarkoitettu Demokratiakokeilut 2020 -hankkeessa jatkoon valituille toimijoille.

Sivullisesta osalliseksi -työpajasarjassa seurataan Demokratiakokeilut 2020 -hankkeeseen valittujen ideoiden etenemistä, edistetään kokeilukulttuuria sekä annetaan välineitä ja ideoita yhteiskehittämiseen.

Minkälaisia aiheita haluaisit Sivullisesta osalliseksi -työpajasarjassa käsiteltävän jatkossa? Vastaa kyselyyn tämä linkin kautta.

Demokratiakokeilut 2020 on osa Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka tavoitteena on vahvistaa Suomen asemaa uudistumiskykyisenä demokratian mallimaana. Sitra toteuttaa Demokratiakokeilut 2020 -projektin yhteistyössä Kuntaliiton kanssa. Pääset lukemaan ja tilaamaan uutiskirjettämme täältä.

Mistä on kyse?