Live
Läbinaari: Miten yhteiskuntaa muutetaan?
Verkkotapahtuma

Läbinaari: Miten yhteiskuntaa muutetaan?

  • 24.04.2019 klo 15:00 - 16:00
  • Zoom

Demokratia on ollut viime vuosikymmeninä vahvassa murroksessa ja yhteiskunnalliseen osallisuuteen sekä osallistumiseen on syntymässä uusia muotoja, kuten Sitran Demokratian vaikeuksista kohti tulevaisuuden osallisuutta -julkaisussakin todetaan.

Keskustelemme “Miten yhteiskuntaa muutetaan?” -Läbinaarissa Yhteismaa ry:n Tanja Jänicken ja Osana Oy:n Lari Karreisen kanssa siitä, miten yhteiskunnallista muutosta voidaan tehdä käytännössä vahvistamalla kansalaisten osallisuutta sekä toimijuutta.

Keskustelemassa kanssamme

Lari Karreinen työskentelee ratkaisukeskeisenä valmentajana ja fasilitaattorina Osana Oy:ssä. Larilla on laaja kokemus järjestöjen, vapaaehtoistoiminnan ja työyhteisöjen osallistavien johtamisen käytänteiden fasilitoinnista. Lari toimii myös puheenjohtajana Deliberatiivisen demokratian instituutissa, jonka tavoitteena on edistää demokraattisen päätöksenteon deliberatiivista kansalaisosallistumista, läpinäkyvyyttä ja keskustelevuutta.

Tanja Jänicke on taustaltaan muotoilija ja työskentelee muun muassa yhteiskunnallisesti merkityksellisiä projekteja, tapahtumia ja palveluista tekevässä Yhteismaa ry:ssä sekä Mesenaatti.me -joukkorahoituspalvelussa. Tanja on ollut mukana perustamassa muun muassa Siivouspäivää, jonka puitteissa kansalaisia ja kuntalaisia kannustetaan tekemään pieniä ympäristötekoja.

Siis mikä Läbinaari…?

Läbinaari on Sitra Labin vuorovaikutteinen webinaari, joka tuo yhteen kiinnostavia puhujia, oppijoita ja tekijöitä. Läbinaarien tavoitteena on edistää paitsi viheliäisten, yhteiskunnallisten ongelmien taklaamista koskevan osaamisen leviämistä, mutta myös jaetun ymmärryksen syntyä.  

Läbinaareja järjestetään noin kaksi kuukaudessa ja niissä pääsee paitsi kuulemaan kiinnostavia alustuksia käsittelyssä oleviin aiheisiin, mutta myös keskustelemaan alustajien kanssa.  

Mistä on kyse?