Live
Luonto ja yritykset – mitä Montrealin luontokokouksen jälkeen?
Keskustelutilaisuus

Luonto ja yritykset – mitä Montrealin luontokokouksen jälkeen?

Mitä pitäisi tehdä, jotta yritysten luontotoimiin saadaan lisää vauhtia? Yritysvaikuttajat vastaavat Sitran aamukahvitilaisuudessa.

  • 28.03.2023 klo 09:00 - 10:00
  • Tiedekulma ja verkossa

YK:n luontokokouksessa Montrealissa elinkeinoelämän ja rahoitusalan edelläkävijät patistelivat valtioita sopimaan kunnianhimoisista luontotavoitteista. Myös suomalainen elinkeinoelämä oli mukana rintamassa.

Suomalaisyritykset tekevät jo paljon luontokatoa hillitseviä toimia, mutta niihin tarvitaan lisää potkua. Näin summaa dosentti Mari Pantsar, joka kartoitti elinkeinoelämän luontotoimia ympäristöministeriön pyynnöstä.

Mitä seuraavaksi siis pitäisi tapahtua? Tervetuloa Sitran aamukahvitilaisuuteen seuraamaan keskustelua yritysten mahdollisuuksista luontokadon pysäyttämisestä.

Mitä yrityksissä pitäisi tehdä, jotta luontotoimiin saadaan lisää vauhtia? Entä miten valtiovalta voisi auttaa yrityksiä? Mitkä ovat eri toimialojen isoimmat haasteet ja potentiaalisimmat ratkaisut? Missä voisimme parhaimmillaan olla kymmenen vuoden päästä?

Tapahtumassa Sitran kestävyysratkaisut-teemaa pitkään johtaneen Mari Pantsarin kanssa keskustelevat liike-elämän johtajat ja vaikuttajat. Osallistujat vahvistetaan pian. Keskustelun moderoi Sitran kestävyysratkaisut -teeman vt. johtaja Lasse Miettinen.

Tapahtumaa voi seurata paikan päällä Helsingin yliopiston Tiedekulmassa tai verkossa Tiedekulman sivuilla. Osallistuminen ei vaadi ennakkoilmoittautumista, mutta ilmoittautumalla saat sähköpostiisi kätevästi muistutuksen tapahtumasta ja webinaarilinkin.

Tutustu myös Sitran Luonto turvaa taloutemme -muistioon, jossa talouden ja yhteiskunnan vaikuttajat pohtivat luonnon merkitystä taloudelle ja yhteiskunnalle.

Tilaisuuden tallenne löytyy Tiedekulman sivulta.

9:00
Avaussanat
Lasse Miettinen, kestävyysratkaisut -teeman vt. johtaja, Sitra
9:05
Elinkeinoelämä ja luonnon monimuotoisuus : Missä mennään ja mitä tarvitaan?
Mari Pantsar, dosentti, Helsingin yliopisto
9:15
Keskustelu: Mitä Montrealin jälkeen?
Nina Elomaa, vastuullisuusjohtaja, S-Ryhmä
Lea Rankinen, vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja, Paulig Oy
Johanna Pentjärvi, vastuullisuusasiantuntija, Kemianteollisus ry
Noora Ahola, toimitusjohtaja,
Mawson Oy
Mari Pantsar, dosentti, Helsingin yliopisto
10:00
Tilaisuus päättyy

Mistä on kyse?