Live
Me kaikki puolustamme demokratiaa arjessamme 
Verkkotapahtuma

Me kaikki puolustamme demokratiaa arjessamme 

Kaksi päivää, 500 kansalaista, 70 keskustelua demokratiasta. Miten demokratiaa puolustetaan arjessa? Mihin tarvitsemme dialogia Suomessa nyt?

Demokratian puolustusdialogit järjestettiin vastauksena Venäjän hyökkäyssodan nostamaan huoleen demokratian tilasta. Viime keväänä ja kesällä kuka tahansa saattoi järjestää dialogin demokratian puolustamiseksi ja saada järjestämiseen tukea. Keskusteluihin osallistuneista suurin osa (80%) kertoi lähteneensä ensi kertaa mukaan vastaavanlaiseen keskusteluun demokratiasta.

Kriisi herätti monet huomaamaan, että demokratia ei ole itsestäänselvyys. Sitä on tuettava ja uudistettava päivittäin. Tähän työhön tarvitaan kaikkia kansalaisia.

Aika
12:30
Tervetuloa
Julkaisun kirjoittaja, johtaja Kai Alhanen, Dialogi-Akatemia ja johtava asiantuntija Hannele Laaksolahti, Sitra
12:35
Miksi demokratian puolustamiseksi tarvitaan dialogia?​
Projektijohtaja Hannu-Pekka Ikäheimo, Sitra​
12:45
Demokratian puolustusdialogit ja osallistujien kokemukset ​
Julkaisun kirjoittaja, KTT Elina Henttonen, Valtaamo
12:55
Akvaariodialogi: Mitä on demokratian puolustaminen tässä ajassa?
Johtaja Janne Kareinen, DialogiAkatemia ja keskustelijat Anna Sidorova, Cultura-säätiö, Pia Kola-Torvinen, Kotimaisten kielten keskus ja Mika Välimaa, Kynnys ry
13:20
Keskustelua Breakout-huoneissa
13:35
Nostot ja oivallukset
13:45
Miten opimme kriiseistä – jatkodialogi poliitikkojen kanssa
Finanssineuvos, hallintopolitiikkayksikön päällikkö, Katju Holkeri, VM
14:00
Tilaisuuden päätös

Tervetuloa Demokratian puolustusdialogit -selvityksen julkistamistilaisuuteen keskiviikkona 21.9. klo 12.30–14.

Tilaisuudessa kuulemme nostoja keskusteluista ja niiden merkityksestä sekä osallistujille että keskusteluiden järjestäjille.Nyt julkaistava selvitys on tulosta 70 keskustelusta. Keskusteluja käytiin ympäri Suomen, mutta myös kansainvälisesti muun muassa Nepalissa, Japanissa ja Iso-Britanniassa. Keskustelut käytiin Erätauko-menetelmää käyttäen.

Demokratian puolustusdialogit rakentuvat Poikkeusajan dialogit -ja Suuri luontodialogi -hankkeiden oppeihin ja rakentavat pohjaa myös kansalliselle dialogimallille.

Näin mukaan

Tule viettämään keskiviikkoiltapäivää 21.9. joko Zoomissa tai seuraa suoraa striimiä Sitran YouTube-kanavalla. Zoomissa pääset keskustelemaan muiden osallistujien kanssa. Jos taas haluat keskittyä kuuntelemiseen, liity mukaan YouTubessa. Molemmissa tapauksissa voit ilmoittautua sivun yläreunassa olevasta linkistä.

Jatkodialogi Demokratian puolustusdialogien järjestäjille


Jos olet järjestänyt Demokratian puolustusdialogin, niin kutsumme sinut virtuaalisille dialogijatkoille heti julkistamistilaisuuden jälkeen keskiviikkona 21.9. klo 14.15– 15.30. Jaamme kokemuksia dialogeista ja siitä, millaista niiden järjestäminen oli. Voit ilmoittautua mukaan Demokratian puolustusdialogien järjestäjien jatkoille saman ilmoittautumislomakkeen kautta kuin julkistustilaisuuteenkin

Tervetuloa dialogin maailmaan!

#DemokratianPuolustusdialogit #dialogi #erätauko #dialogpaus

Demokratian puolustusdialogeista vastaavat Sitran lisäksi DialogiAkatemia, Erätauko-säätiö, valtioneuvoston kanslia ja valtiovarainministeriö.

Mistä on kyse?