Live
Mihin utopioita tarvitaan yhteiskunnallisessa keskustelussa?
Julkistustilaisuus

Mihin utopioita tarvitaan yhteiskunnallisessa keskustelussa?

Koko Suomen Tulevaisuuspäivää vietetään jälleen 6.3.2020. Tulevaisuuspäivän kunniaksi haluamme herättää keskustelua tulevaisuuksien tekemisestä ja utopioista sen osana. Mihin utopioita tarvitaan yhteiskunnallisessa keskustelussa? Miten utopioita voisi käyttää erilaisten toivottavien tulevaisuuksien avartamisen välineenä? Miten utopiat auttavat meitä hahmottamaan yhteiskuntaa uudistavia ratkaisuja?

Ilmoittaudu 4.3. mennessä

Julkaisemme tilaisuudessa Usko tulevaisuuteen – Utopiat yhteiskunnallisten tulevaisuuksien avartajina -muistion, jossa selvennämme näkemyksiämme utopioista ja siitä, miksi ja miten niiden roolia tulevaisuuksista käytävissä keskusteluissa voisi vahvistaa.

Muistion lähtökohtana on, että voimme toteuttaa vain sellaisen tulevaisuuden, jonka pystymme kuvittelemaan. Tällä hetkellä julkisuuden kautta välittyvä kuva tulevaisuudesta on kapea, dystooppinen ja usein pienen asiantuntijajoukon muodostama. Tarvitaan houkuttelevia näkymiä siitä, miltä elämä ja yhteiskunta näyttää, kun eletään kestävästi. Edessämme on ekologisen jälleenrakennuksen aika, ja se tarvitsee tuekseen uskoa toisenlaisiin, mutta parempiin tulevaisuuksiin.

Tilaisuudessa omista utopioistaan kertovat Jasmin Assulin (Inklusiiv ry), Reetta Heiskanen (Noisy North) ja Lauri Ikola (Eurooppanuoret ry). Tilaisuuden juontaa Sitran ennakointitiimin asiantuntija Hannu-Pekka Ikäheimo.

Tilaisuus on osa kansallista Tulevaisuuspäivää.

Tervetuloa mukaan!

Tilaisuutta voi seurata myös verkkolähetyksenä, johon ei tarvitse ilmoittautua. Tilaisuudesta tulee myös tallenne.

Mistä on kyse?