Minne menet pohjoismainen yhteiskuntamalli?

Tervetuloa Hyvinvoinnin seuraava erä -kirjan julkistustilaisuuteen!

Suomessa yhteiskunnallisesta keskustelusta ja päätöksenteosta puuttuvat pitkän aikavälin visiot eli kuvaukset siitä, millaista yhteiskuntaa haluamme rakentaa 10-30 vuoden aikajänteellä. Muun muassa helmikuussa julkaistu Liisa Hyssälän ja Jouni Backmanin Kansanvallan peruskorjaus –työpaperi nosti esiin nykytilan: päättäjillä tai virkakoneistolla ei ole aikaa miettiä yhteiskunnallisia visioita tai ylipäätään yhteiskunnan pitkän aikavälin kehitystä.

Tarvitsemme visioita juuri nyt, sillä ne auttavat näkemään reittejä toivottavaan tulevaisuuteen, ja niiden avulla voi viestiä muille minkälaista yhteiskuntaa pyrkii rakentamaan omalla toiminnallaan. Ilman tavoittelemisen arvoista tulevaisuudenkuvaa emme kykene vastaamaan esimerkiksi ekologisen kestävyyskriisiin tai työn murrokseen.

Tilaisuudessa pureudumme erilaisiin näkökulmiin tavoittelemisen arvoisesta yhteiskunnasta. Yhden vision tulevaisuuden kestävästä hyvinvointiyhteiskunnasta kuvaa tilaisuudessa julkistettava Hyvinvoinnin seuraava erä -kirja. Se pohjaa Sitran ja Demos Helsingin laajaan Seuraava erä -ennakointiprojektiin kehittyneiden yhteiskuntien haasteista ja meneillään olevasta murroksesta.

Tervetuloa mukaan keskusteluun! Ilmoittauduthan viimeistään 26.4. täältä

Ohjelma:

8.30 Aamukahvit

9.00 Radiokuunnelma tulevaisuuden maailmasta

Hyvinvoinnin seuraava erä -kirjan esittely

Kommenttipuheenvuoro, tutkija ja yrittäjä Sari Stenfors

Keskustelua, mukana Elina Lepomäki (kansanedustaja, kokoomus), Paavo Järvensivu (BIOS-tutkimusyksikkö ja Aalto-yliopisto), Aleksi Neuvonen (Demos Helsinki, perustaja & yksi julkaistavan kirjan kirjoittajista) ja Kati Peltola (Helsingin keskisen sosiaalikeskuksen entinen johtaja ja entinen kansanedustaja, vasemmistoliitto).

Tulevaisuuden tekijän työkalupakin esittely

10.30 Tilaisuus päättyy

 

Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä verkon välityksellä. Linkki verkkolähetykseen päivitetään tälle sivulle ennen tilaisuuden alkua.

Tilaisuudessa esiteltävä digitaalinen Tulevaisuuden tekijän työkalupakki sisältää työkaluja avoimesti hyödynnettäväksi tulevaisuuden hahmottamiseen ja vision rakentamiseen.

Lue lisää Seuraava erä -työstä: www.seuraavaerä.fi

Tapahtuma on osa kansallisen ennakointiverkoston toimintaa.

Mistä on kyse?