Live
Miten pääkaupunkiseudusta saataisiin cleantech-metropoli

Miten pääkaupunkiseudusta saataisiin cleantech-metropoli

  • 25.09.2014 klo 17:00 - 18:30

Helsingin Sanomat ja Sitra järjestävät yhdessä paneelin Miten pääkaupunkiseudusta saataisiin cleantech-metropoli?

Helsingin kaupunginvaltuusto on ensi vuonna paljon vartijana, kun se päättää Helsingin Energian tulevaisuuden voimalaratkaisusta. Vaihtoehtona on joko remontoida vanhat Salmisaaren ja Hanasaaren kivihiilivoimalat siten, että ne käyttäisivät kivihiilen lisäksi osittain biomassa. Kalliimpi vaihtoehto on korvata Hanasaari kokonaan Vuosaareen rakennettavalla uudella voimalalla, joka pystyy polttamaan 100 prosenttisesti uusiutuvaa biomassaa.

Päätös on merkittävä koko maan kannalta jo siitäkin syystä, että Helsinki tuottaa ison osan koko maan ilmastopäästöistä. Nykyisin Helsingin seudulla kaukolämpö on yli 90-prosenttisesti peräisin fossiilisista polttoaineista. Päätös on merkittävä myös siksi, että teollisuus haluaisi luoda pääkaupunkiseudusta kansainvälisesti merkittävän puhtaan energian ja cleantechin keskuksen. Energiaratkaisujen lisäksi cleantech-ratkaisut kattavat vähäpäästöisen liikenteen, rakennusten energiatehokkuuden sekä älykkään vesi- ja jätehuollon.

Panelisteina on ex-ympäristöministeri Ville NiinistöHelsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, Helsingin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tatu RauhamäkiHelsingin Energian toimitusjohtaja Pekka ManninenSitran johtaja Mari Pantsar-KallioClimate Leadership Councilin toiminnanjohtaja Jouni Keronen sekä Helsingin kaupunginvaltuutettu Pilvi Torsti

Paneelin puheenjohtajina toimivat HS:n Marko Junkkari ja Piia Elonen.
Keskustelu lähetetään myös suorana hs.fi:ssä (HSTV).

Mistä on kyse?