Live
Muutosvoimaa Maailma kylässä -festivaaleilla
Tapahtumat

Muutosvoimaa Maailma kylässä -festivaaleilla

Sitra on mukana Maailma kylässä -festivaaleilla omalla Kuka käyttää tulevaisuusvaltaa -puheohjelmallaan. Puheohjelman jälkeen pelataan Muutospeliä Fingon ja Sitran yhteisessä työpajassa.

Kuka käyttää tulevaisuusvaltaa -puheohjelma 28.5.

Tulevaisuusvalta on valtaa määritellä tulevaisuuden näkymiä. Tällä hetkellä valta on kuitenkin keskittynyt pienelle joukolle ihmisiä. Sillä, kuka määrittelee asioita, on kuitenkin merkitystä.

Kuka pääsee keskustelemaan tulevaisuuksista, kenen näkemykset otetaan huomioon ja keitä tulevaisuuskuvissa on edustettuina? Miten tulevaisuutta määrittelevien ja tekevien joukkoa voisi laajentaa?

Lavalla Sitran asiantuntijat Sari Laine ja Pauli Saloranta kertovat, miten jokainen meistä voi valjastaa erilaisia muutosvoimia kohti reilumpaa, kestävämpää ja innostavampaa tulevaisuutta. Lisäksi Saara Saarinen esitelee menetelmiä, jotka auttavat muutoksentekijöitä arjessa.

30 ensimmäistä mukaan pelaamaan Muutospeliä

Se, miten suhtaudumme ja ymmärrämme muutosta, vaikuttaa muutoksen suuntaan.

Puheenvuorojen jälkeen Sitran johtava asiantuntija Saara Saarinen esittelee Muutospelin, jota pelataan Sitran ja Fingon yhteistyössä tuottamassa työpajassa. Työpaja järjestetään Puhelavan viereisessä Lämpiössä heti puheohjelman jälkeen.

Ohjelmaa voi seurata festivaalin Puhelavalla tai verkkosivujen online-ohjelmassa.

Muutospeli on keino keskustella rakentavasti muutoksesta ja huomioida siihen liittyvät tunteet sekä ihmisten erilaiset näkökulmat. Sitrassa kehitetty Muutospeli on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Työpajassa on viisi pelipistettä, joista jokaiseen mahtuu kuusi pelaajaa. Jokaisessa pelipisteessä on eri aihe. Pelin lopuksi osallistujat saavat peliboksin kotiin viemisiksi.

Sitra Maailma kylässä -festivaaleilla

Kellonaika sisältö
12:10
Puheohjelma: Kuka käyttää tulevaisuusvaltaa?
asiantuntija Pauli saloranta ja johtava asiantuntija Sari laine, sitra
PUHELAVA
12:30
Työpaja: Muutospeli
johtava asiantuntija Saara saarinen, sitra
LÄMPIÖ

Mistä on kyse?