Live
Rahoitusaamu: kiertotalouden liiketoimintamallit valmistavassa teollisuudessa
Työpaja

Rahoitusaamu: kiertotalouden liiketoimintamallit valmistavassa teollisuudessa

Siirtyminen kiertotalouteen vaatii uudenlaisessa tilanteessa toimivia rahoitusratkaisuja. Tervetuloa keskustelevaan rahoitusklinikkaan, jossa huippuasiantuntijat alustavat tämän siirtymän rahoitusinstrumenteista ja niiden mahdollisuuksista. Erityspaino on osallistuvien yritysten esittämissä haasteissa ja esiin nostetuissa kysymyksissä.

Menestyäkseen tulevaisuudessa Suomen teollisuusyritysten on siirryttävä uudelle, korkeamman arvon tuottamisen tasolle: kiertotalouteen. Tätä muutosta sujuvoittamaan olemme yhteistyössä 50 suomalaisyrityksen, Teknologiateollisuuden ja Accenturen kanssa laatineet kiertotalouden käsikirjan ja työkalut valmistavan teollisuuden yrityksille.

Digitalisaatio on keskeisessä roolissa uusien liiketoimintamallien käynnistämisessä,  mutta myös toimivat rahoitusratkaisut.

Erityisesti yrityksillä on haasteena product-as-a-service -rahoitus muulla kuin perinteisillä leasing sopimuksilla, mutta myös kansainvälisen kaupan rahoitus, uusien investointien ja taseen rahoitus sekä myyntisaatavien suojaaminen ovat edelleen haasteita. Näihin haasteisiin ratkaisuja ja mahdollisuuksia antavat huippuammattilaiset. 

Alustajina ja keskustelijoina ovat Konecranesin Global Head of Trade and Export Financing Matti Malminen, Grannenfelt Financen Managing Partner Eeva Grannenfelt, Atradiuksen maajohtaja Juhani Laitala, TESIn sijoitusjohtaja Juuso Puolanne ja OP-ryhmän rahoituspäällikkö Mikko Allonen. Mukana ovat myös Finnveran ja Business Finlandin edustajat.

Kiertotalouden käsikirjan työkalut ja prosessi toimivat erinomaisesti arvioitaessa yrityksen nykyistä toimintoja ja kipupisteitä sekä tuovat konkreettiset keinot muuttaa ne kestäväksi liiketoiminnaksi. Pk -yritykset pystyvät nopeasti pääsemään kiinni uusiin liiketoimintamalleihin ja aloittamaan pilotoinnin sekä muutoksen koko yrityksessä. Esteitä ja haasteita on, mutta muutos tehdään pala kerrallaan.

 

Mistä on kyse?