Live
Suomen päästövähennysten kustannuskäyrän julkistus

Suomen päästövähennysten kustannuskäyrän julkistus

Ilmoittaudu 15.11. mennessä

Suomi on sitoutunut vähentämään päästöjään 80-95 % vuoden 1990 tasosta vuoteen 2050 mennessä ja tavoittelee hiilineutraaliutta vuoteen 2045 mennessä. Tuoreen selvityksemme mukaan Suomi voi vähentää päästöjä jo 60 % vuoteen 2030 mennessä kustannustehokkaasti. Tervetuloa kuulemaan, miten.

Sitra julkistaa tilaisuudessa yhdessä McKinsey & Companyn kanssa laaditun päästövähennysten kustannuskäyrän Suomelle. Kustannuskäyrä pohjautuu eri teknologioiden kustannusten ja päästövähennysten analyysiin. Se esittää kustannustehokkaan tavan vähentää Suomen kasvihuonekaasupäästöjä 60 % vuoden 1990 tasosta 2030 mennessä pelkästään teknologia- ja polttoainevaihdoksia hyödyntämällä. Selvitys osoittaa, että Suomen on teknisesti ja taloudellisesti mahdollista vähentää päästöjä selvästi suunniteltua enemmän. Päästövähennykset eivät kuitenkaan tapahdu ilman aktiivista politiikkaa.

Tilaisuuden avaa Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar, jonka jälkeen McKinseyn asiantuntija esittelee kustannuskäyrän. Tuloksia kommentoi asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Tilaisuuden päättää keskustelu, jossa politiikan ja liike-elämän vaikuttajat arvioivat tuloksia Suomen ilmastopolitiikan ja eri teollisuudenalojen näkökulmasta.

Päivitämme tilaisuuden ohjelman tänne myöhemmin.

Tilaisuutta voi myös seurata verkossa 19.11. klo 13 alkaen.

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?