Live
Tiedonkäytön tulevaisuus: millä eväillä eteenpäin?
Julkistustilaisuus

Tiedonkäytön tulevaisuus: millä eväillä eteenpäin?

Sitran Tieto päätöksenteossa -hankkeessa on tarkasteltu, millaista uutta ajattelua ja toimintatapoja tarvitaan monimutkaisia ilmiöitä koskevassa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Hanke on päättymässä, joten on aika kerätä opit yhteen ja kääntää katse tulevaan.

Klo 8:30-9:45 Tiedonkäytön tulevaisuus
Tilaisuuden aluksi paneudumme erilaisiin yhteiskunnallisiin tilanteisiin soveltuviin tiedonkäytön toimintamalleihin. Esittelemme Tieto päätöksenteossa -projektin loppuraportin ja peilaamme sen tuloksia eri organisaatioissa toteutetuissa Tietohaaste-kehittämisklinikoissa saatuihin kokemuksiin. Lopuksi paneudumme tiedonkäytön osaamisen ja johtamisen haasteisiin ja kuulemme valtioneuvoston kanslian strategiajohtaja Seppo Määtän näkemyksiä tiedonkäytön kehittämisestä uudella hallituskaudella.

Klo 10:00-11:30 Millä eväillä eteenpäin -työpaja
Työpajaosuudessa pureudumme tarkemmin tiedonkäytön toimintamalleihin, jotka soveltuvat erityisesti monimutkaisten yhteiskunnallisten ilmiöiden lähestymiseen. Hyödynnämme Demos Helsingin tuottamaa katsausta käytännön esimerkeistä. Herättelemme pohtimaan, miten itse kukin voi vahvistaa tiedonkäytön osaamista omassa työssään. Työpajaosuuden osallistujamäärä on rajallinen ja se on jo täyttynyt.

Julkaisemme tilaisuudessa kaksi tuoretta raporttia:

  • Tiedonkäytön tulevaisuus yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Hellström, E., Ikäheimo, P., Hakapää, J., Lehtomäki, J. & Saari, M. Sitran työpaperi
  • Tiedonkäytön toimintamalleja kompleksisten haasteiden kohtaamiseen. Katsaus eri tilanteisiin soveltuvista esimerkeistä. Jousilahti, J., Kolehmainen, L., Lonkila, K-M. ja Sorsa, T. Sitran muistio.

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja pohtimaan, miten voimme yhdessä viedä tiedonkäyttöä päätöksenteossa eteenpäin!

 

Mistä on kyse?