Live
Tulevaisuuden palasia – kiertotaloutta Heurekassa
tapahtumat

Tulevaisuuden palasia – kiertotaloutta Heurekassa

Miten meistä jokainen voi hillitä ilmastonmuutosta ja rakentaa kestävää tulevaisuutta? Koko perheen tapahtumassa Heurekassa tutustutaan kiertotalouden innostaviin ideoihin ja innovaatioihin käytännössä!

Tule ottamaan selvää Heurekaan la 24.11. klo 10-18, miten kaikenikäiset voivat omilla teoillaan rakentaa kestävämpää tulevaisuutta. Koko perheen tapahtumassa päästään tutustumaan kiertotalouteen Kiertotalous Talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita. Avaa termisivu Kiertotalous käytännössä esimerkiksi kestävän metsänhoidon pikaretkellä ja mikroskooppien äärellä sekä tekemällä taidetta ja tarpeellisia tavaroita jätteestä. Sitran ja Luonto-Liiton Kiertotalouskaupunki-työpajassa rakennetaan tulevaisuuden kestäviä asuinympäristöjä. Pääset myös tekemään paikan päällä supersuositun elämäntapatestin!

Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin Heurekan sivuilla täällä. Tapahtumapäivänä aikuisetkin pääsevät sisään lastenlipulla (15 €, alle 6-vuotiaat maksutta).

Tapahtuma on osa Heurekan kiertotalousohjelmaa, jonka tavoitteena on tehdä kiertotalouden mahdollisuuksista ymmärrettäviä sekä innostaa kestäviin valintoihin ja uusiin innovaatioihin. Vuosina 2018-2020 toteutettava ohjelma koostuu kiertotalousnäyttelystä, koululaisille tuotettavista oppimateriaaleista, opettajille ja opettajiksi opiskeleville tarjottavasta täydennyskoulutuksesta sekä tapahtumista. Kiertotalousohjelma toteutetaan yhteistyössä Sitran, Nesteen, Metsäteollisuus ry:n ja HSY:n kanssa.

Psst!

Kurkkaa samalla myös Sitran ja Heurekan Seitsemän sisarusta tulevaisuudesta -näyttely, jossa pohditaan, millainen Suomi on viidenkymmenen vuoden päästä. Heurekan planetaariossa pyörii parhaillaan myös muun muassa Sitran rahoittama Itämeri-dokumenttielokuva.

Mistä on kyse?