Live
Työllisyys-SIB: työpaja kunnille ja TE-toimistoille
Työpaja

Työllisyys-SIB: työpaja kunnille ja TE-toimistoille

Työ- ja elinkeinoministeriön kilpailuttama Työllisyys-SIB on lähdössä liikkeelle tänä keväänä. Tavoitteena on tarjota työllistymistä edistäviä palveluja ainakin 3 000 pitkäaikaistyöttömälle muutamien TE-toimistojen alueella. Palvelut rahoitetaan sijoittajilta kerätyin varoin, ja julkinen sektori maksaa vain saavutetuista tuloksista eli työllistymisistä.

Työpaja on tarkoitettu kunnille, jotka ovat olleet mukana suunnittelemassa tätä uraauurtavaa hankekokonaisuutta, ja TE-toimistoille, jotka ovat hankkeessa keskeisiä toimijoita. Lisäksi paikalle tulee asiantuntijoita TEM:stä, Epiquksesta (kilpailutuksella valittu Työllisyys-SIBin hankehallinnoija) ja Sitrasta.

Työpajassa käydään läpi hankkeen eteneminen ja seuraavat vaiheet. Lisäksi on mahdollisuus keskusteluun alueellisista tarpeista, työmarkkinatilanteesta ja tulevaisuudennäkymistä.

 

Ohjelma:

Mikä SIB? Tähän mennessä tapahtunutta Anna Tonteri, Sitra
TEM:n tavoitteet Timo Lindholm, TEM
Nyt liikkeelle! Samir Omar, Epiqus Oy
Kokemuksia yhteiskehittämisestä Maire Mäki, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto
Mitä seuraavaksi? Kuntien odotukset ja mahdollisuudet fasilitaattorina Sari Rautio, Sitra

 

Valtioneuvoston päätös Työllisyys-SIBin tulospalkkioista on luettavissa täällä.

Tulosperusteinen rahoitussopimus eli SIB on työkalu, joka mahdollistaa valtiolle ja kunnille tavoitteelliset hyvinvointi-investoinnit ilman taloudellista riskiä. Yksityiset sijoittajat rahoittavat hyvinvointia edistävät palvelut ja kantavat toteutukseen liittyvät taloudelliset riskit. Hankkeelle määritellään tarkat, mitattavat tavoitteet, jotka heijastavat haluttua hyvinvoinnin lisäystä. Julkinen sektori maksaa vain tavoitteiden mukaisista tuloksista.

Mistä on kyse?