Live
Mitä kuuluu kuntien ilmasto- ja luontotyölle?
Julkistustilaisuus

Mitä kuuluu kuntien ilmasto- ja luontotyölle?

Fiksut ilmasto- ja luontotoimet tukevat kuntien asukkaiden hyvinvointia ja aluetaloutta. Tervetuloa verkkotapahtumaan, jossa julkaistaan uusi selvitys kuntien ilmasto- ja luontotyöstä!

  • 20.05.2021 klo 09:00 - 10:15
  • Verkkotilaisuus

Kunnat voivat vaikuttaa merkittävästi ilmastopäästöihin esimerkiksi kotien lämmityksen ja liikenteen ratkaisujen kautta. Lisäksi kunnilla on hyvät mahdollisuudet vahvistaa luonnon monimuotoisuutta esimerkiksi lähimetsissä ja viheralueilla.

Ilmastoon ja luontoon kannattaa panostaa monesta syystä. Fiksut ilmasto- ja luontotoimet vaikuttavat myönteisesti asukkaiden viihtyvyyteen, terveyteen ja alueen yritysten mahdollisuuksiin menestyä.

Mutta mitä kuuluu kuntien ilmastotyölle? Missä jamassa on luontotyö? Entä miten kunta voi samanaikaisesti vahvistaa ympäristön tilaa ja muita tärkeitä tavoitteita, kuten kuntalaisten hyvää arkea ja houkuttelevia edellytyksiä yritystoiminnalle?

Muun muassa näihin kysymyksiin haetaan vastauksia Sitran verkkotilaisuudessa torstaina 20.5. klo 9:00-10:15.

Tilaisuudessa julkaistaan Sitran tilaama selvitys kuntien ilmasto- ja luontotyöstä. Selvityksen on toteuttanut konsulttiyhtiö Sitowise Oy.

Aihe on ajankohtainen, sillä kesäkuun vaaleissa Suomen kuntiin valitaan uudet päättäjät seuraaviksi neljäksi vuodeksi.

Tilaisuudessa selvityksen päätulokset esittelee osastopäällikkö Sanna Vaalgamaa Sitowise Oy:stä.

Kuulemme kommenttipuheenvuorot myös Kuntaliiton asiantuntijalta Pauliina Jaloselta, Suomen ympäristökeskuksen (Syke) biodiversiteetti- ja viestintäasiantuntijalta Riku Lumiarolta sekä Suomen Yrittäjien ekonomistilta Sampo Seppäseltä.

Tilaisuuden avaa Sitran johtaja Mari Pantsar. Juontajana toimii Sitran asiantuntija Tatu Leinonen.

Tilaisuus järjestetään Zoom-alustalla ja sitä voi myös seurata Sitran YouTube-kanavalla.

 

Linkki tilaisuuden esitysmateriaaliin

Mistä on kyse?