Live
Vauhtia vaikuttavuusinvestoimiseen 2.0
tapahtumat

Vauhtia vaikuttavuusinvestoimiseen 2.0

  • 09.12.2015 klo 13:00
  • Töölönkatu 51 a-bKulttuuritehdas Korjaamo, Vaunusali
  • #vaikuttavuus

Vaikuttavuusinvestoimisen kansainväliset markkinat kehittyvät ja kasvavat kovaa vauhtia. Millaisia mahdollisuuksia uusi malli tarjoaa taloushaasteiden kanssa kamppailevassa Suomessa? Osaavatko sijoittajat jo yhdistää hyvinvointitavoitteita tuottotavoitteisiinsa? Miten ”sijoitusvalmiita” ovat hyvinvointialan yritykset ja järjestöt? Entä mistä päin Suomea löytyvät Social Impact Bond -mallin (SIB) edelläkävijäkunnat? 

Tule päivittämään tietosi ja jakamaan ajatuksiasi vaikuttavuusinvestoimisesta!

Iltapäivän aikana luodaan katsaus vaikuttavuusinvestoimisen kansainvälisiin trendeihin ja tarkastellaan käytännönläheisesti kehitysnäkymiä Suomessa. Tilaisuuden avaa klo 13 Sitran yliasiamies Mikko Kosonen, asiantuntijoihin ja alustajiin lukeutuvat muun muassa Project Manager Ryan Little (BMW Foundation), ylijohtaja Pentti Pikkarainen (valtiovarainministeriö), rap-artisti Paleface, toimitusjohtaja Ulla Nord (Me-säätiö), tilaajapäällikkö Jari Pekuri (Hämeenlinnan kaupunki) ja co-founder Peik Hämekoski (Elffe Oy). Ohjelmaosuuden päättää Sitran Vaikuttavuusinvestoimisen avainalueen vetäjä Mika Pyykkö.

Tilaisuuden juontaa Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä.

Vaikuttavuusinvestoimisessa tavoitellaan taloudellisen tuoton lisäksi myönteisiä ja mitattavia yhteiskunnallisia vaikutuksia. Sitra on rakentanut keväästä 2014 lähtien vaikuttavuusinvestoimiselle ekosysteemiä Suomeen ja valmistellut ensimmäisiä käytännön pilotteja yhteistyössä eri toimijoiden, kuten sijoittajien, palveluntarjoajien ja julkisen sektorin kanssa.

Vuodessa on tapahtunut paljon: Suomen ja Pohjoismaiden ensimmäinen Social Impact Bond (SIB) on lähtenyt liikkeelle, yrityksiä ja järjestöjä voimaannuttava Vaikuttavuuskiihdyttämö on aloittanut työnsä ja Vaikuttavuusinvestoimisen kansallinen neuvottelukunta on kokoontunut ensimmäisen kerran. Sen kokoonpano julkistetaan tässä tilaisuudessa. Lisätietoja vaikuttavuusinvestoimisesta.

Ilta jatkuu verkostoitumisen ja cocktail-tarjoilun merkeissä alkaen klo 17.

Tilaisuuden ilmoittautumislinkki löytyy täältä. Ilmoitathan osallistumisestasi keskiviikkoon 2.12. mennessä. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Lämpimästi tervetuloa!

 

Seminaarimateriaalit

Ulla Nordin esitys

Jari Pekurin esitys

Peik Hämekosken esittelyvideo

Mikäli olet kiinnostunut Ryan Littlen esityksestä, otathan yhteyttä tuuli.salminen@sitra.fi, kiitos.

Pentti Pikkaraisen haastattelu

Ulla Nordin haastattelu

Ryan Littlen haastattelu

Palefacen haastattelu

Mistä on kyse?