Live
Vertaamalla viisaammaksi: Tieto maakunnallisen ja kansallisen sote-johtamisen välineeksi
tapahtumat

Vertaamalla viisaammaksi: Tieto maakunnallisen ja kansallisen sote-johtamisen välineeksi

Tietopaketit ovat uusi sosiaali- ja terveydenhuollon raportoinnin väline. Tilaisuudessa esitellään ensi kertaa vertailukelpoisen tiedon hyödyntämisen tuloksia neljän maakunnan alueella.

Tilaisuuden esitysmateriaalit löytyvät alla olevasta ohjelmasta puhujan otsikon kohdalta.

Tilaisuudessa esitellään ensi kertaa kokemuksia ja tuloksia sote-tietopakettiraportoinnista ja vertailukelpoisen tiedon hyödyntämisestä Etelä-Karjalassa, Pohjois-Karjalassa, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Sote-tietopaketit ovat uusi sosiaali- ja terveydenhuollon raportoinnin väline. Se tuottaa palvelujen järjestämisestä vastedes vastaaville maakunnille ja valtakunnan tasolle tilannekuvan kunkin maakunnan väestön käyttämien sosiaali- ja terveyspalvelujen kokonaisuudesta. Vertailukelpoisen tiedon avulla saadaan ensi kertaa näkymä muun muassa siihen, mikä sotessa maksaa ja minkälaisia eroja esimerkiksi eri maakuntien välillä on. Tämän tiedon avulla sote-palveluverkkoa voidaan myös ohjata ja kehittää aiempaa tehokkaammin.

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM), Sitra sekä sadat yhteistyökumppanit ovat kehittäneet ja arvioineet sote-tietopaketteja keväästä 2015 alkaen. (Peruspalveluministeri Juha Rehula linjasi sote-tietopakettien kansallisesta käyttöönotosta kesäkuussa 2016.)

Mistä on kyse?