Live
WCEF+Climate
Verkkotapahtuma

WCEF+Climate

Sitra järjesti 15. ja 16. huhtikuuta 2021 yhdessä Alankomaiden ympäristö- ja ulkoasiainministeriöiden kanssa korkean tason kokouksen käsittelemään kiertotalouden ja ilmaston yhteyttä.

Sitran johdolla Suomi on yhdistänyt voimansa Kanadan ja Alankomaiden kanssa, ja maat järjestävä kolme korkeatasoista kiertotaloustapahtumaa. Ne korostavat kiertotalouden Kiertotalous Talousmalli, jossa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan kulutus perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen: jakamiseen, vuokraamiseen sekä kierrättämiseen. Materiaaleja ei lopuksi tuhota, vaan niistä syntyy yhä uudelleen uusia tuotteita. Avaa termisivu Kiertotalous roolia kestävän talouden rakentamisessa ja etsivät vastausta kysymykseen, miten voimme kaikki osallistua taisteluun ilmastonmuutosta ilmastonmuutos Ilmaston lämpeneminen, joka johtuu ihmisen toiminnan aikaansaamasta kasvihuonekaasujen lisääntymisestä ilmakehässä. Avaa termisivu ilmastonmuutos vastaan ja rakentaa kiertotaloutta.

Tapahtumasarja käynnistyi WCEFonline-tapahtumalla, joka demonstroi, kuinka kiertotalous voi parantaa yritysten ja yhteiskunnan kykyä kohdata kriisejä ja toipua niistä – entistä vahvemmiksikin. Seuraavaksi järjestetään WCEF+Climate, päätöksentekijöille suunnattu korkean tason tapaaminen, jota isännöivät Alankomaiden ympäristöministeriö ja Sitra.

Mistä WCEF+Climatessa on kyse?

Alankomaat, joka on myös aktiivinen jäsen globaalissa kiertotalousverkosto PACE:ssa, järjestää osana maailman kiertotalousfoorumia korkean tason kokouksen, joka käsittelee kiertotalouden ja ilmaston välisiä yhteyksiä.

WCEF+Climate tukee valmistautumista tuleviin kansainvälisiin ilmastoneuvotteluihin ja pyrkii nostamaan kiertotalouden tärkeämpään asemaan myös muissa kansainvälisissä neuvotteluissa. Tavoitteena on lisäksi laajentaa koalitiota sekä rakentaa siltoja julkisen ja yksityisen sektorin välille. Näin saamme useampia kehittyviä maita mukaan keskustelemaan kiertotalouden hyödyistä globaalisti. Tapahtuma järjestetään Alankomaissa ja verkossa.

”Alankomaat odottaa innolla kiertotaloutta ja ilmastonmuutosta käsittelevän korkean tason WCEF+Climate -kokouksen isännöintiä 15. huhtikuuta 2021. Ei ole epäilystäkään, etteikö siirtyminen kiertotalouteen ole ratkaisevan tärkeää ilmastotavoitteidemme saavuttamiseksi. Meidän on tunnistettava laaja ja kustannustehokas vaikutus, joka kiertotaloudella voi olla kestävämmän yhteiskunnan rakentamisessa erityisesti koronaviruspandemian jälkeen”, sanoo Alankomaiden ympäristöministeri Stientje van Veldhoven.

Lisätietoja ohjelmasta ja osallistumismahdollisuuksista löydät tapahtuman virallisilta verkkosivuilta. Muihin kysymyksiin saat vastauksia sähköpostitse osoitteesta wcef2021nl@minienw.nl.

Mistä on kyse?