Live
HERÄÄMÖ: Yksilön sisäinen kasvu yhteiskunnan muutoksen moottorina – Inner development goals
Verkkotapahtuma

HERÄÄMÖ: Yksilön sisäinen kasvu yhteiskunnan muutoksen moottorina – Inner development goals

Maailman muutos ja ympäröivä epävarmuus haastavat meitä yhä enemmän uudistumaan radikaalisti myös yksilötasolla. Miten pärjäämme maailmassa, joka on yhä monimutkaisempi?

Tilaisuuden materiaalit

Jaakko Porokuokan visualisointi

Visualisointi Tomas Björkmanin Heräämö-esityksestä

Tilaisuuden kuvaus

Vuoden ensimmäisessä HERÄÄMÖssä pysähdytään henkisen kasvun äärelle.

Monimutkaisten ongelmien ratkominen vaatii meiltä erilaisia taitoja ja ymmärrystä kuin yksinkertaisten ja selkeästi hahmotettavissa ongelmien ratkaisu. Tammikuun vieraspuhujamme Tomas Björkmanin mukaan tarvitsemme vertikaalista kasvua, jolla tarkoitetaan kehitystä ajattelumallien tasolla, kykyä tulkita tapahtumia ja tehdä johtopäätöksiä monimutkaisissa tilanteissa. Minkälaisia metataitoja vertikaaliseen kasvuun liittyy ja miten voisit soveltaa näitä omassa elämässäsi? Millaisia taitoja tarvitsemme, jotta pääsemme kestävään tulevaisuuteen? Tervetuloa linjoille kuulemaan lisää ja keskustelemaan 25.1.!

Jos haluat perehtyä aiheeseen etukäteen, lukaise Ekskäret Foundationin laaja kartoitus Inner Development Goals, joka pyrkii yhdistämään kestävän kehityksen tavoitteet yksilöltä tulevaisuudessa vaadittaviin kyvykkyyksiin.

Sisäiseen kasvuun syventymistä voi jatkaa rennoissa merkeissä HERÄÄMÖ-jatkoilla perjantaina 28.1 klo 9.00-9.30 Facebook livessä. Vieraanamme HERÄÄMÖssä virinneitä ajatuksia purkamassa on aiheeseen perehtynyt organisaatiopsykologi ja yrittäjä Anssi Balk. Jatkoille ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Liity mukaan täällä.

Kuka Tomas Björkman?

Tomas Björkman on yhteiskunnallinen yrittäjä, puhuja ja kirjoittaja. Tehtyään uransa rahoitusalalla Björkman perusti Ekskäret-säätiön tukemaan ihmisten kasvua ja sitä kautta edistämään kestävää yhteiskunnallista muutosta. Samoja teemoja Björkman on edistänyt myös yhtenä uuden digitaalisen 29k-aloitteen perustajista sekä Inner Development Goals -raportin suunnittelijoista. Björkman on myös kirjoittanut teokset The Market Myth (2016), The Nordic Secret (2017) ja The World We Create (2019).

Miten mukaan?

Järjestämme tilaisuuden virtuaalisesti Zoomissa ja striimaamme sen suorana Sitran YouTube-kanavalle. Zoomissa pääset keskustelemaan muiden osallistujien kanssa ja tapaamaan uusia ihmisiä. Mikäli haluat keskittyä kuuntelemiseen tai sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua keskusteluun, liitythän seuraamme YouTuben puolella. Ilmoittaudu mukaan täällä.

Tapahtuman kieli on englanti.

Mikä HERÄÄMÖ?

Sitra Labin HERÄÄMÖ-tapahtumasarjassa palastellaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemistä ja tutkitaan keinoja tarttua viheliäisiin ongelmiin. HERÄÄMÖ:ssä pääset tapaamaan yhteiskunnallisen muutoksen tekemisen kansainvälisiä edelläkävijöitä sekä kotimaisia tekijöitä, jotka jakavat oppejaan ja auttavat meitä laajentamaan ymmärrystämme kiinnostavien casejen kautta, teoreettisia viitekehyksiä unohtamatta.

HERÄÄMÖt ovat informatiivisesta esityksestä sekä verkostoitumishetkistä koostuvia aamunavauksia.

HERÄÄMÖ on Sitra Labin Muutoksentekijöiden yhteisön tapahtumasarja. Mikäli olet henkilö, joka haluaa laajentaa horisonttiaan yhteiskunnalliseen positiiviseen muutokseen liittyen ja verkostoitua muiden tulevaisuutta rakentavien tahojen kanssa – tervetuloa mukaan!

Lisää tätä?

Liity mukaan keskusteluun Muutoksentekijöiden yhteisöön Facebookissa.

Tilaa kerran kuussa lähetettävät uusimmat päivitykset liittymällä Sitra Labin sähköpostilistalle.

Mistä on kyse?