uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Aikaiset linnut lensivät Maapalloliigaan

Maapalloliigan ensimmäiset 11 paikkaa täytettiin jo Early Bird -haussa, mutta tuolipiirissä on tilaa vielä 19 joukkueelle. Laitatteko kollegojesi kanssa kesälomalla aivot narikkaan vai mietintämyssyt päähän? Hakuaikaa 3.8. asti!

Kirjoittaja

Salla Nurminen

Asiantuntija, Kestävä arki

Julkaistu

Maapalloliigan Early Bird -hakuaika päättyi sunnuntaina 10.6. ja 22 joukkuetta ympäri Suomen jätti hakemuksensa määräaikaan mennessä. Early Bird -hakuajalla joukkueilla oli suurempi todennäköisyys päästä seuraavaan vaiheeseen eli 18.8. järjestettävään työpajaan ja vähentää täten jännityskerrointa kesälomien aikana. Early Bird -joukkueista 11 pääsi suoraan jatkoon ja loppujen hakemukset arvioidaan uudestaan yhdessä lopulliseen määräaikaan mennessä jätettyjen hakemusten kanssa.

Early Bird -haussa jatkoon pääsivät muun muassa Jyväskylän kestävä kehitys ry, Kaukolan Kyläseura ry ja Korttelipihat takaisin ry. Hakemukset olivat mitä erilaisempia, mutta kaikkien ytimestä löytyi halu innostaa ihmisiä arjen ympäristöystävällisiin tekoihin. Maapalloliigassa halutaankin kannustaa järjestöjä olemaan rohkeita suunnannäyttäjiä kestävän arjen tiellä. Hakemusten arvioinnissa tarkasteltiin arjen ongelman tai tarpeen selkeää esittelyä sekä rajausta, ratkaisuidean oivaltavuutta ja kohderyhmän tuntemusta. Ja tietysti sitä, miten nerokkaasti joukkue aikoo kannustaa ihmisiä kohti ympäristöystävällisiä tekoja.

Mitä seuraavaksi?

Vaikka osa joukkueista varmisti jo paikkansa nopeimpien joukossa, on työpajapaikkoja jäljellä vielä 19 joukkueelle. Yhdistykset, järjestöt ja urheiluseurat voivat hakea Maapalloliigaan vielä 3.8. saakka. Yhteensä 30 joukkuetta pääsee ensimmäiseen työpajaan. Työpajassa motivoituneimmat ja innovatiivisemmat 10 joukkuetta raivaavat tiensä lopulta itse kehitysohjelmaan ja pääsevät työstämään ideoistaan timantteja Sitran avustamina koko loppuvuoden ajan.

Jos pohdit kollegasi tai ystäväsi kanssa vielä osallistumista, ovat kesäloman pitkät illat mitä parhainta aikaa ideoimiselle. Hakuohjeet löytyvät Maapalloliigan verkkosivuilta.

Mistä on kyse?