uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Haemme kiertotalouden asiantuntijaa

Löytyykö sinulta kansainvälistä kokemusta kiertotalouden edistämisestä? Oletko sydämeltäsi maailmanparantaja, osaamiseltasi asiantuntija ja asenteeltasi tekijä? Hae meille töihin!

Julkaistu

Sitra on kirittänyt Suomea siirtymään kiertotalouteen vuodesta 2015 lähtien monien erilaisten kokeilujen, selvitysten ja verkottamisen avulla. Kiertotalous on yksi ratkaisu ilmastonmuutoksen hillintään ja globaaliin kestävyyskriisiin. Vaikka kiertotalouteen siirtymisellä on kiire, sen on tapahduttava tasa-arvoisella tavalla.

Olemme aloittamassa uutta Kilpailukykyinen ja reilu kiertotalous -projektikokonaisuutta, joka edistää reilua ja osallistavaa kiertotaloutta. Projektikokonaisuus sijoittuu Hiilineutraali kiertotalous -teeman alle.

Haemme nyt asiantuntijaa, jolla on kansainvälistä kokemusta kiertotalouden edistämisestä. Työsuhde on määräaikainen ajalle 13.1.2020-30.6.2022.

Tehtävä edellyttää alaan liittyvää vahvaa teoreettista pohjaa ja syvällistä oman erityisalan tuntemusta. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen vaatii kansainvälistä kokemusta, kykyä vauhdittaa muutosta ja luoda kansainvälisiä verkostoja ja osallistua niiden pohjalta tehtäviin kansainvälisiin projekteihin. Tehtävässä tarvitaan lisäksi taitoa johtaa projekteja sekä vahvaa toimintaympäristön ja sen keskeisten käytäntöjen tuntemusta. Lisäksi edellytämme hyviä vuorovaikutustaitoja ja erinomaista englannin kielitaitoa. 

Tehtävät

 • skaalata reilun ja osallistavan kiertotalousyhteiskunnanratkaisuja, kiertotalouden liiketoimintamalleja ja muita toimintamalleja kansainvälisesti
 • valittujen selvitysten ja kokeiluhankkeiden toteutus, seuranta, ohjaus ja arviointi
 • kansallisten ja kansainvälisten sidosryhmäsuhteiden hoitoa

Odotamme

 • asiantuntijarooliin soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa
 • kiertotalouden kansainvälistä työskentelykokemusta

Arvostamme

 • kokeilutoiminnan menetelmien ja toimintatapojen osaamista
 • sujuvia viestintätaitoja ja hyviä vuorovaikutustaitoja
 • itsenäistä työotetta ja organisointikykyä sekä erinomaisia analyyttisiä valmiuksia
 • kokemus liiketoiminta-, rahoitus- ja kasvuyrityskentästä katsotaan eduksi

Tarjoamme sinulle mahdollisuuden työskennellä innostavassa työyhteisössä, jonka tulevaisuustyön tähtäimessä on Suomi, joka menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Työmme on jo nyt saanut kansainvälistä tunnustusta. Sitra palkittiin Davosissa tammikuussa 2018 Maailman talousfoorumin ja Young Global Leaders -foorumin The Circulars -kilpailussa maailman parhaana kiertotalouden organisaationa julkisen sektorin kategoriassa. Sitran johdolla ja laajassa yhteistyössä on laadittu maailman ensimmäinen kiertotalouden tiekartta. Sitran johdolla järjestetään myös World Circular Economy Forum, joka tuo yhteen noin 2000 kiertotalousvaikuttajaa ympäri maailmaa.

Kiinnostuitko?

Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, jätä hakemuksesi palkkatoiveineen ja CV:si osoitteessa tänne  24.11.2019 mennessä.

Lisätietoja tehtävästä antavat: 

Projektijohtaja Kari Herlevi, puh. 0504639397, kari.herlevi@sitra.fi

 • keskiviikkona 13.11 klo 16-17
 • torstaina 14.11. klo 9-10
 • perjantaina 22.11 klo 11-12

sekä henkilöstöpäällikkö Leila Maïche-Plathan puh. 050 521 9018 maanantaina 18.11. klo 9-10 sekä keskiviikkona 20.11. klo 12-13.  

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?