uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Haemme asiantuntijaa Sitra Labiin

Uuden oppiminen on yhteiskunnallisen muutoksen edellytys – eikö? Jos vastasit kyllä, niin saatat olla etsimämme yhteisöllisen oppimisen asiantuntija ja sektorirajat ylittävästä yhteistyöstä innostuva tekijä.

Julkaistu

Sitra Labin tavoitteena on lisätä muutoksentekijöiden kykyä, halua ja mahdollisuuksia tehdä kestävää yhteiskunnallista muutosta. Sitra Lab on osa Yhteiskunnallisen koulutuksen toimintoa ja Sitran oma tulevaisuuslaboratorio. Toimintamme perustuu yhteisölliselle oppimiselle, poikkiyhteiskunnallisuudelle ja käytännönläheisyydelle.

Päivätyössämme suunnittelemme ja fasilitoimme koulutuskokonaisuuksia ja ryhmäprosesseja kestävän kehityksen teemoista. Jotta koulutuksemme vastaavat tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeisiin, tulee meidän jatkuvasti ymmärtää sitä, mitkä taidot, tiedot ja menetelmät ovat kaikkein tärkeimpiä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Juuri nyt Sitra Labissa painottuu vahvasti mm. tulevaisuus-, muotoilu- ja systeemiajattelu. Koulutusten lisäksi Sitra Labin osana toimii kaikille avoin muutoksentekijöiden yhteisö, joka tarjoaa mahdollisuuden oppia, verkostoitua ja syventää yhteistä ymmärrystä.

Haemme nyt

Asiantuntijaa

määräaikaiseen työsuhteeseen 17.8.2020 (tai sovitusti) – 31.12.2022

Tehtäviisi kuuluvat Sitra Labin tulevien koulutuskokonaisuuksien ja ryhmäprosessien suunnittelu ja fasilitointi yhdessä muun tiimin kanssa. Olet vahvasti mukana kehittämisessä ja Sitra Labin toteutuksessa. Teet yhteistyötä Sitran sisällä ja laajasti eri sidosryhmien kanssa niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Lisäksi fasilitoit verkkoyhteisöä ja viestit.

Odotamme

 • osaamista ja kokemusta yhteisölliseen oppimiseen perustuvien koulutuskokonaisuuksien ja/tai ryhmäprosessien toteutuksesta. Arvostamme erityisesti virtuaalifasilitointiosaamista ja kokemusta verkkopohjaisista toteutuksista.
 • ymmärrystä ja kokemusta poikkiyhteiskunnallisten ryhmien ja prosessien fasilitoinnista.
 • ymmärrystä ja kiinnostusta yhteiskunnallista muutosta ja sen vaatimia kyvykkyyksiä kohtaan.
 • erinomaisia tiimityö- ja yhteistyötaitoja, kokemusta projektityöstä ja projektien menestyksekkäästä läpiviennistä yhdessä tiimin kanssa.
 • kokemusta vaikuttavasta viestinnästä ja verkostotyöstä, parhaassa tapauksessa myös yhteisömanageroinnista.
 • suomalaisten ja kansainvälisten labien ja innovaatiotoimijoiden tuntemusta.
 • halua ja kykyä kehittää ja oppia uutta.
 • soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa.

 Tarjoamme

 • innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön, jonka sydän sykkii muutoksentekijöille
 • koulutustiimin, jossa pääset tekemään monipuolisia ja haastavia asiantuntijatehtäviä
 • kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät työtehtävät, joista ei puutu kohtaamisia uusien ihmisten ja ryhmien kanssa
 • kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa parempaa huomista

Täytä hakulomake 22. kesäkuuta mennessä. Haastattelemme valikoidut henkilöt viikoilla 26 ja 27. Huomioithan, että haastattelut käynnistetään jo hakuajan puitteissa ja paikka täytetään heti sopivan henkilön löytyessä, joten pidäthän kiirettä. Tehtävä alkaa 17.8. tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoa tehtävästä ja Sitra Labista antavat Kalle Nieminen (11.6. klo 14-16; 15.6. klo 14-16; 17.6. klo 10-11) ja Päivi Hirvola (10.6. klo 12.30-13.30, 12.6. klo 11.30-12.30 tai 16.6. klo 8.30-9.30).

Mistä on kyse?