uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Haussa muutoksen tekemisen ja fasilitoinnin huippuammattilainen

Palatko halusta luoda ja kehittää tulevaisuuden koulutus- ja oppimisratkaisuja? Innostutko suomalaisen yhteiskunnan muutoskyvyn parantamisesta? Meillä on tehtävä sinulle, joka ymmärrät systeemisen ajattelutavan ja fasilitoit yhteisöllistä oppimista varmalla otteella.

Julkaistu

Sitra on suomalaisten tulevaisuustalo, joka ennakoi, mitkä ilmiöt vaikuttavat tulevaisuuteemme. Kehitämme ja selvitämme uusia ratkaisuja sekä teemme ennakkoluulottomia kokeiluja yhdessä erilaisten toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on reilu, kestävä ja innostava tulevaisuus, jossa ihmiset voivat hyvin maapallon kantokyvyn rajoissa.

Sitra Lab on Sitran tulevaisuuslaboratorio, jossa missiomme on tuoda yhteen suomalaisia muutoksentekijöitä oppimaan toisiltaan, verkostoitumaan ja luomaan jaettua ymmärrystä. Autamme organisaatioita, yhteisöjä ja yksilöitä hyödyntämään mm. tulevaisuus-, systeemi- ja vaikuttavuusajattelua omassa työssään. Sovellamme sosiaalisen innovaatioprosessin kulkua, edistämme kokeilukulttuuria ja tähtäämme yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen. Toimintaperiaatteinamme ovat yhteisöllinen ja poikkiyhteiskunnallinen oppiminen sekä käytännönläheisyys.

Tavoitteenamme on vahvistaa muutoksentekijöiden kykyjä ja osaamista joustavilla ja avoimilla osaamisen kehittämisen keinoilla sekä digitaalisilla oppimisen ratkaisuilla. Rakennamme vaikuttavuutta yhteistyössä Sitran teema-alueiden kanssa.

Haemme Sitra Labiin ja Sitran yhteiskunnallisen koulutuksen huipputiimiin

johtavaa asiantuntijaa

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Johtavana asiantuntijana olet Sitra Labin pääfasilitaattori. Sinulla on strategista kehittämisotetta ja aktiivinen ”kädet savessa” -rooli toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Kehität toimintaa kansallisissa ja kansainvälisissä kumppanuuksissa yhdessä osaavan tiimin kanssa.

Työtehtäviisi kuuluu muutoskykyä ja -halua edistävien koulutus-, oppimis- ja ohjausratkaisujen yhteiskehittäminen ja konseptointi. Olet innolla mukana Sitran muutoksentekokyvykkyyden ja menetelmäosaamisen kehittämisessä. Sinua motivoi ratkaisukeskeisen ja yhteistoimintaan innostavan kulttuurin luominen.

Odotamme sinulta

 • uteliaisuutta ja kiinnostusta yhteiskunnallisen muutoksen tekemiseen
 • näyttöjä ja osaamista innovaatio-, muutos-, kehitys- ja/tai oppimisprosessien konseptoinnista ja fasilitoinnista yhdessä tiimin kanssa
 • suomalaisten ja kansainvälisten verkostojen ja edelläkävijöiden tuntemista innovaatiotoiminnan ja koulutuksen kentällä
 • kokemusta virtuaalifasilitoinnista
 • kykyä strategiseen ajatteluun ja työn itsenäiseen johtamiseen
 • innostusta yhteiskehittämiseen ja osaamisen jakamiseen
 • erinomaisia vuorovaikutus-, viestintä- ja esiintymistaitoja suomeksi ja englanniksi – saat ihmiset mukaan rakentamaan innostavaa yhdessä tekemisen kulttuuria
 • soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa.

Arvostamme lisäksi, jos olet kiinnostunut digipedagogiikasta sekä uudenlaisten digitaalisten konseptien ja oppimisratkaisujen kehittämisestä.

Tarjoamme sinulle

 • monipuoliset, kunnianhimoiset ja vaikuttavuuteen tähtäävät asiantuntijatehtävät niin fasilitaattorina kuin kehittäjänä
 • kiinnostavia yhteistyön paikkoja ja mahdollisuuden olla mukana rakentamassa kestävää tulevaisuutta ja Suomen uudistumista
 • Sitran koulutuksen innostuneen ja asiantuntevan työyhteisön, jonka sydän sykkii muutoskyvyn vahvistamiselle
 • nykyaikaiset työtilat ja -välineet Helsingin Ruoholahdessa sekä mahdollisuuden joustavaan etätyöhön.

Kiinnostuitko?

Mikäli tunnistit itsesi ilmoituksesta ja kiinnostuit tehtävästä, täytä hakemuslomake palkkatoiveineen ja liitä mukaan hakemuksesi sekä CV:si 10.1.2022 mennessä.

Olemme varanneet haastatteluihin viikot 3 ja 4. Tehtävä alkaa 28.2.2022 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoa antaa
Sitra Labin tiiminvetäjä johtava asiantuntija Kirsi Hanhisalo, puh. +358 50 369 3914, pe 17.12. klo 12–13, ma 20.12. klo 16–17, ti 21.12. klo 8–9 sekä vuonna 2022 ti 4.1. klo 9–10 ja ke 5.1. klo 12–13.

Voit olla yhteydessä myös MPS:n konsulttiin Sani Kaajakseen, puh. +358 20 746 9453 ke 22.12. klo 10-11.30.

Sitran Yhteiskunnallinen koulutus on yksi Sitran projektitoiminnoista. Vahvistamme päättäjien ja muutoksentekijöiden kykyä ja halua rakentaa kestävää tulevaisuutta yhdessä. Toiminnassamme luomme oppimisympäristöjä, tilanteita ja prosesseja, jotka mahdollistavat yhdessä ajattelun, oppimisen ja kehittämisen. Työmme painopisteitä ovat Sitra Lab ja Kestävän talouspolitiikan johtamiskoulutus. Kehitämme muutoksentekokyvykkyyttä ja tuomme käyttöön uusia lähestymistapoja ja menetelmiä systeemisen muutoksen tekemiseen.

Mistä on kyse?