uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Inka Mero, Minna Kivimäki ja Timo Jaatinen Sitran hallitukseen

Kirjoittaja

Taru Keltanen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Sitran hallitukseen on nimetty kolme uutta jäsentä ensi vuoden alusta lähtien. He ovat työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Timo Jaatinen, liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Minna Kivimäki ja pääomasijoittaja ja Voima Ventures -rahaston perustaja ja toimitusjohtaja, KTM Inka Mero.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin DI, VTM Jorma Ollila ja varapuheenjohtajaksi alivaltiosihteeri Susanna Huovinen valtiovarainministeriöstä. Hallituksen jäseninä jatkavat myös presidentti Tarja Halonen ja Tampereen yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen. Sitran hallintoneuvosto vahvisti nimitykset kokouksessaan tällä viikolla. Hallituksen toimikausi on kaksi vuotta.

”Sitralla on huomisen menestyvän Suomen rakentamisessa keskeinen rooli. On tärkeää, että Sitran hallituksessa on edustettuna vahvaa kokemusta ja monipuolista näkemystä Suomen kehittämisestä”, painottaa Sitran hallintoneuvoston puheenjohtaja, kansanedustaja Mika Lintilä.

”Uudet jäsenet tuovat jo ennestään vahvaan Sitran hallitukseen innovaatioiden, elinkeinoelämän, digitalisaation ja sijoittamisen syväosaamista. Heidän kokemuksensa on Sitralle erittäin arvokasta”, sanoo puolestaan Sitran yliasiamies Atte Jääskeläinen.

Hallintoneuvosto päätti samalla hallituksen palkkioista. Puheenjohtajalle maksetaan tammikuusta 2024 alkaen palkkiota 1 080 euroa, varapuheenjohtajalle 910 euroa ja jäsenelle 730 euroa kuukaudessa.

Sitran hallinnosta vastaavat hallintoneuvosto, hallitus ja yliasiamies. Sitra-lain (717/1990) mukaan Sitran hallitus valmistelee ja esittää hallintoneuvoston päätettäväksi tulevat asiat ja vastaa rahaston yleisestä johdosta. Rahat Sitran toimintaan tulevat sijoitusmarkkinoilta. Sitra ei käytä verorahaa valtion budjetista.

Lisätietoja Sitran organisaatiosta ja päätöksenteosta löydät täältä.

Mistä on kyse?