uutiset
Arvioitu lukuaika 3 min

Lasse Miettinen valittiin Sitran Kestävyysratkaisut-teeman johtajaksi

Työn keskiössä on rakentaa huomisen menestyvää Suomea, jossa ihmisen toiminta on onnistuneesti sovitettu luonnon kantokyvyn rajoihin.

Kirjoittaja

Elina Ravantti

Johtaja, Viestinnän deski

Julkaistu

Sitran Kestävyysratkaisut-teeman johtajaksi on valittu Lasse Miettinen. Hän on hoitanut tehtävää väliaikaisesti joulukuun alusta lähtien, jolloin pitkäaikainen johtaja Mari Pantsar siirtyi pois teeman johdosta.

Miettinen on tehnyt pitkän uran ympäristöaiheiden ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa. Sitrassa hän on työskennellyt vuodesta 2020 alkaen.

“Lassen strategisen johtamisen osaaminen, näkemyksellisyys ja vahva suuntautuminen kehittämiseen ovat arvokkaita sekä teeman että koko Sitran kannalta. On ilo saada Lasse Sitran huippuasiantuntijoiden työn tueksi uudessa roolissa”, Sitran yliasiamies Jyrki Katainen sanoo.

Sitran Kestävyysratkaisut-teeman tehtävä on tuottaa ratkaisuja siihen, miten rakentaa hyvää elämää, kilpailukykyistä liiketoimintaa ja kestävää julkista taloutta luonnon kantokyvyn rajoissa. Teema on osa Sitran työtä, jonka tavoitteena on rakentaa huomisen menestyvää Suomea.

”Suomi elää monenlaisten haasteiden aikaa. Turvallisuus, julkisen talouden kestävyys, ilmastokriisi ja luontokato kytkeytyvät toisiinsa, ja luonnon kantokyky on tavalla tai toisella niiden ytimessä. Luonto on talouden perusta ja arvoketjujen alkulähde. Taloutemme, terveytemme ja hyvinvointimme on täysin sen varassa. Samalla luonto on turvallisuutta, huoltovarmuutta, omavaraisuutta ja iskunkestävyyttä. Jos globaalit toimitusketjut häiriintyvät, olemme sen varassa, mitä suomalainen luonto antaa”, Miettinen kiteyttää.

Miettinen näkee, että Sitralla ja Kestävyysratkaisut-teemalla on tärkeä paikka palvella suomalaista yhteiskuntaa seuraavina vuosina näiden kysymysten ratkaisemisessa.

”Positiivisista tulevaisuuskuvista saattaa olla juuri nyt pulaa. Näyttämällä, miten haasteita voidaan käytännössä ratkaista, pystymme rakentamaan tietä kohti reilua, kestävää ja innostavaa tulevaisuutta”, Miettinen painottaa.

Mistä on kyse?