archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Löytyykö Suomesta lisää kiinnostavia kiertotalouden yrityksiä?

Kuinka vakaaseen nousukiitoon suomalainen yrityskenttä yltää kiertotaloudessa? Sitran syksyllä 2016 julkaisema Kiertotalouden kiinnostavimmat –listalle kaivataan lisää edelläkävijäesimerkkejä.

Julkaistu

Sitran kokoama Kiertotalouden kiinnostavimmat -lista päivittyy kolmannen kerran vuodenvaihteen tienoilla. Nyt listalle haetaan taas lisää edelläkävijäyrityksiä yrityskentän kiertotalouden soihdunkantajiksi.  Lisää esimerkkejä kaivataan erityisesti palveluliiketoiminnan sekä tuotteiden elinkaaren pidentämisen näkökulmista.

Ehdotuksia listalle nostettavista liiketoimintaesimerkistä voi jättää tämän lomakkeen kautta. Tulevassa päivityksessä listalle mielivät esimerkit tulee jättää 27.10.2017 mennessä.

Kiertotalouden kiinnostavimmat -listallaan Sitra haastaa suomalaiset yritykset vastaamaan siihen mullistukseen, johon fossiilisista polttoaineista, ylikulutuksesta ja neitseellisten raaka-aineiden käytöstä irrottautuminen on viemässä. Listan esimerkit auttavat niin yrityksiä kuin suurempaakin yleisöä ymmärtämään mistä kiertotalous-liiketoiminnassa on kyse ja inspiroitumaan siitä.

”Listan päivittämisen tavoitteena on yltää sataan laadukkaaseen yritysesimerkkiin, mutta ei keinolla millä hyvänsä. Tähänastinen työ on antanut viitteitä sitä, että Suomesta löytyy jo kosolti resurssitehokkuuteen ja kierrätykseen painottuvia esimerkkejä. Se ei kuitenkaan yksin vie meitä kokonaisvaltaiseen kiertotalouteen, joten nyt peräänkuulutamme erityisesti muita kiertotalousnäkökulmia, radikaalia resurssitehokkuutta edistäviä ratkaisuja kuitenkaan unohtamatta”, summaa kiertotalouden asiantuntija Heikki Sorasahi Sitrasta.

Sitran kiertotaloustiimi arvioi yrityksiä neljään kriteeriin perustuen. Ne ovat mielenkiintoisuus uuden kiertotalouden näkökulmasta, liiketoiminnan vakiintuneisuus, ratkaisun skaalautuvuus sekä vaikuttavuus kestävän kehityksen näkökulmasta.

Mistä on kyse?