archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Millainen on tulevaisuuden koulutus?

Onko sinulla, yhteisölläsi tai yritykselläsi idea tai hanke, joka liittyy tulevaisuuden koulutuksen kehittämiseen?

Kirjoittaja

Heli Nissinen

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Onko sinulla, yhteisölläsi tai yritykselläsi idea tai hanke, joka liittyy tulevaisuuden koulutuksen kehittämiseen? Etsiikö ideasi toteuttajaa? Tuo ideasi kaikkien tietoisuuteen ja tee siitä totta!

Koulutuksen tulevaisuuteen vaikuttavat monet toimijat eri puolelta yhteiskuntaa. Suomalaista koulutuskentällä törmää lukuisiin kehittämishankkeisiin ja hyviin paikallisiin kokeiluihin, joita tulisi levittää. Uusi koulutus -foorumi haluaakin nyt kerätä uusia ideoita ja jo olemassa olevia hankkeita suomalaisen koulutuksen kehittämiseksi ja sparrata niitä ideakuulutuksen avulla.

Ideakuulutuksen sivustolla voit jättää koulutuksen kehittämiseen liittyvän ideasi. Idea voi olla pieni paikallinen kokeilu tai iso laajempi uudistus. Samalla voit peukuttaa muiden ideoita ja keskustella niistä. Esitä rohkeasti kysymyksiä muiden ideoista ja kommentoi, miten lähtisit parantamaan niitä.

Kuka tahansa voi antaa ideansa

Yksittäinen vanhempi, opiskelija, koulun rehtori, opettaja ja kouluttaja ovat muutoksen avaintekijöitä.  Koulutushallinnon, etujärjestöjen ja tutkimuksen vahvan roolin lisäksi myös liike-elämän ja kolmannen sektorin toiminta koulutuskentällä korostuu. Oppiminen ei tapahdu enää vain instituutioissa vaan yhä enemmän epämuodollisesti ja omaehtoisesti, jolloin koulutuksen kehittäjiä olemme me kaikki.

Ideakuulutuksen parhaista ideoista tehdään kokeiluja Sitran tuella. Lisäksi kaikki ideat saavat sivuston kautta näkyvyyttä ja mahdollisuuden verkostoitua muiden aktiivisten toimijoiden kanssa. Aikaa ideoiden antamiseen ja kommentointiin on 1.3.2015 asti.

Mikä Uusi koulutus –foorumi?

Sitran Uusi koulutus -foorumi kokosi yhteen 31 hengen poikkiyhteiskunnallisen joukon pohtimaan, mitä ovat tulevaisuuden ”uuden koulutuksen” haasteet ja visio. Joulukuussa 2014 alkaneen foorumin aikana tehdään kokeiluja joilla testataan, miten voimme päästä nopeasti kohti tulevaisuuden visiota. Tulevia kokeiluja varten haemme nyt suomalaista koulutusta ja oppimista edistäviä ideoita ja hankkeita.

Uusi koulutus -foorumista voit lukea lisää ja seurata sen etenemistä verkkosivuiltamme tai Facebook-ryhmästä.

Anna ideasi täällä: Uusi koulutus –foorumin ideakuulutus

Ota yhteyttä

Mistä on kyse?