uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Rahoitushaku: Missä luodaan edistyksellisintä ruuantuotantoa?

Olemme avanneet rahoitushaun, jonka tavoitteena on löytää maakuntia tai alueita, jotka haluavat kokeilla, miten alueen ruuantuotanto ja -käyttö olisi maailman edistyksellisintä.

Julkaistu

Ahvenanmaa on jo valittu yhdeksi alueeksi, jossa kokeillaan, miten alueella syötävän ruoan valmistamiseen tarvittavista tuotantopanoksista mahdollisimman paljon tulisi samalta alueelta. Nyt etsimme tälle kansallisen kiertotalouden tiekartan avainhankkeelle partnereita, jotka yhdessä muodostaisivat ruuan kiertotalousverkoston.

Etsittävät alueet voivat olla esimerkiksi maakuntia tai useamman kunnan yhteenliittymiä, kuten kuntayhtymiä, seutukuntia tai talousalueita. Valittavat alueet tulevat pilotoimaan kestävää ruokajärjestelmää, jossa alueen oman ruokakulttuurin kehittäminen on näkyvästi mukana. Kestävässä ruokajärjestelmässä käytetään uusiutuvaa energiaa, kierrätetään ruuan tuotannon ravinteet ja ruoka myös kulutetaan alueella, jossa se on tuotettu.

Rahoitushaku on auki 15.8 asti. Rahoitettavista hankkeita tehdään päätös 15.10. mennessä, jolloin hankkeet starttaavat.

Miten mukaan?

Hankehaku on avoin alueellisille toimijoille, esimerkiksi kaupunkien ja kuntien yhteenliittymille, oppilaitoksille ja muille alueellisille toimijoille.

Etsimme innostuneita toimijoita, jotka katsovat laaja-alaisesti ruuan tuotantoa ja kulutusta sekä näkevät verkostotyöskentelyn tärkeänä. Arvostamme innovatiivisuutta, eri aloja ja uusia näkökulmia yhdistäviä hakemuksia.

Sitra valitsee kestävän ruokajärjestelmän verkostoon kahdesta viiteen hanketta. Etsimme laajoja ja vaikuttavia hankkeita. Suhtaudumme myönteisesti hankkeeseen osoitettuun omarahoitukseen, sillä se tuo esiin sitoutumisen hanketta kohtaan. Jos esitetyistä hankkeista ei löydy hakukriteerit täyttäviä hankkeita, niin Sitra pidättää oikeuden olla valitsematta hanketta/hankkeita.

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen hanna.mattila@sitra.fi tai merja.rehn@sitra.fi 15.8.2017 mennessä!

Miten jatketaan?

Tavoitteena on, että hankkeiden myötä alueiden ruokajärjestelmään kohdistuu pitkäaikaisia vaikutuksia ja ne aloittavat muutoksen kohti kestävämpää kiertotalouden mukaista tuotantoa ja kulutusta.

Valitut hankkeet kestävät vuoden 2018 loppuun.

Lisätietoja alueellisen kestävän ruokajärjestelmän luomisesta löydät hankkeen omalta sivulta.

Mistä on kyse?