Arvioitu lukuaika 1 min

Ratkaisu 100 -kilpailuun haki 231 tiimiä. Näin tiimien valinta etenee.

Kaikkien osaaminen käyttöön -haaste sai suomalaiset liikkeelle etsimään ratkaisuja Suomen juhlavuoden kiperimpään ongelmaan. Sitran Ratkaisu 100 -haastekilpailuun haki 231 tiimiä, joista jatkohaastatteluihin on nyt valittu 20. Kilpailuun mukaan valitut tiimit julkaistaan huhtikuussa 2017.

Kuva: Miikka Pirinen

Kirjoittaja

Heli Nissinen

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Julkaistu

Ratkaisu 100 -haastekilpailun avoin haku oli auki 27.10.2016–13.2.2017, jolloin saimme 231 toinen toistaan huikeampaa hakemusta mukaan kilpailuun. Kiitos vielä kaikille hakijoille!

Viimeisten viikkojen aikana kaikki määräaikaan mennessä tulleet hakemukset on luettu ja arvioitu kilpailuohjelman kriteerien mukaan: Tiimien valinnassa on arvosteltu tiimin jäsenten osaaminen haasteen ongelmasta sekä kokemus ideoiden kehittämisestä toimiviksi ratkaisuiksi. Myös tiimien ratkaisuideat on arvosteltu kilpailuohjelman kriteerien mukaisesti.

Hakemusten perusteella jatkohaastatteluihin on valittu 20 tiimiä, jotka saivat haastattelukutsun viime perjantaina 3.3. Haastattelujen pohjalta valitsemme 10–15 tiimiä mukaan kilpailuun. Haastatteluissa arvioidaan tiimien motivaatiota sekä tiimin jäsenten keskinäistä yhteistyötä.

Haastattelujen jälkeen jokainen kilpailuun mukaan hakenut tiimi saa tiedoksi arvion hakemuksestaan.

Kilpailutiimit julkistetaan yleisölle huhtikuun puolivälissä 2017 sekä täällä Sitran sivuilla että www.ratkaisu100.fi:ssä.

Osaamisen haaste ratkaistaan yhdessä

Ratkaisu 100 -kilpailun osallistujilla on haasteena kehittää ratkaisu, joka mahdollistaa osaamisen ja kykyjen paremman tunnistamisen ja hyödyntämisen maailmassa, jossa ihmiset ja tieto liikkuvat entistä enemmän maasta toiseen.

Haaste on moniulotteinen ja valtavan suuri. Vaikka tällä kertaa jäisit kilpailun ulkopuolelle, ei ratkaisun kehittämistä kannata jättää sikseen. Kaikkia ratkaisuja tarvitaan. Kaikkien osaaminen käyttöön -haasteen ratkaisua vauhdittamaan järjestämmekin kevään, kesän ja syksyn aikana avoimia tilaisuuksia, johon toivotamme kaikki aiheesta kiinnostuneet tervetulleiksi. Tarjoamme myös mahdollisuuden tulla sparraamaan ja haastamaan kilpailutiimien ratkaisuja kasvotusten.

Lisää infoa tulevista tilaisuuksista löydät kevään, kesän ja syksyn aikana www.ratkaisu100.fi-sivulta, Facebookista ja Twitteristä. Voit myös tilata Ratkaisu 100 -uutiskirjeen.

AIHE

Ratkaisu 100

Ratkaisu 100 -haastekilpailussa etsitään ratkaisuja osaamisen parempaan tunnistamiseen ja hyödyntämiseen maailmassa, jossa ihmiset ja tieto liikkuvat entistä enemmän. Parhaan idean kehittäjät saavat ratkaisun toteuttamiseen miljoona euroa.

Kirjoittaja

Heli Nissinen

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Julkaistu

Suosittelemme

Mistä on kyse?