archived
Arvioitu lukuaika 2 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitra ehdolla maailman merkittävimmäksi kiertotalouden edistäjäksi

Sitra valittiin Maailman talousfoorumin The Circulars Award -kiertotalouskilpailun finalistiksi.

Julkaistu

Sitra valittiin Maailman talousfoorumin The Circulars Award -kiertotalouskilpailun finalistiksi.

The Circular Awards -kilpailu nimeää ensi tammikuussa kolmatta kertaa kiertotalouden vuoden edelläkävijät. The Circulars Award on Maailman talousfoorumin (World Economic Forum) ja sen Young Global Leaders -foorumin järjestämä kilpailu, jossa on seitsemän kategoriaa.

Investori-kategorian yksi finalisti on Sitra, joka on edistänyt kiertotalouden vahvistumista niin Suomessa kuin Euroopassakin. Voittaja julkaistaan ensi vuonna 17.–20. tammikuuta, jolloin World Economic Forum järjestää nimeään kantavan vuosittaisen fooruminsa Davosissa, Sveitsissä. Foorumiin kokoontuu yhteiskunnan ja liike-elämän tärkeimpiä päättäjiä sekä johtavia ajattelijoita ympäri maailmaa. Kiertotalouden rooli on säätiön toiminnassa nousussa.

Sitra edistää kiertotaloutta Suomessa esimerkiksi koordinoimalla Suomen kiertotalouden tiekartan 2016-2025 toteuttamista. Tiekarttaan on kerätty lupaavimpia, suomalaisia kiertotaloutta edistäviä hankkeita ja politiikkasuosituksia. Sen toimeenpanolla pyritään tekemään Suomesta maailman johtava kiertotalous vuoteen 2025 mennessä.

”Tiekartta on maailman ensimmäinen systeeminen kansallinen toimintaohjelma ja se on jo saavuttanut runsaasti kansainvälistä näkyvyyttä”, kertoo Mari Pantsar, joka johtaa Sitrassa Resurssiviisas ja hiilineutraali yhteiskunta -teemaa.

Osana Sitran kiertotalouden tiekartan toteuttamista Suomessa järjestetään maailman ensimmäinen World Circular Economy Forum kesäkuussa 2017 Finlandia-talolla. Tapahtuma esittelee maailman parhaimmat kiertotalouden ratkaisut – paikalla on yli tuhat maailman tunnetuimpiin kuuluvaa kiertotalouden asiantuntijaa keskustelemassa kiertotalouden valtavirtaistamisesta, uusista liiketoimintamahdollisuuksista ja kestävien työpaikkojen luomisesta. Sitran kansainvälisiä yhteistyökumppaneita tapahtumassa ovat muun muassa Pohjoismaiden ministerineuvosto, YK:n ympäristöohjelma, World Business Council for Sustainable Development, Euroopan komissio ja World Resources Forum.

Tänä syksynä Sitra on puolestaan jo tarjonnut maailmalle ratkaisuja globaaliin ilmasto-ongelmaan julkistamalla yhteistyössä Pohjoismaisen ministerineuvoston kanssa tehdyn Nordic Green to Scale -selvityksen. Se kertoo, kuinka suuri rooli voi olla 15:llä jo hyväksi havaitulla pohjoismaisella ilmastoratkaisulla maailman päästöjen vähentämisessä Pariisin ilmastosopimuksen tasolle.

You need to accept marketing-cookies to watch this video

Open cookie settings

Mistä on kyse?