archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Sitran vaikuttavuusarvioinnit jatkuvat

Toiminnan tuloksia ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta arvioidaan sekä sisäisesti että ulkopuolisten asiantuntijoiden toimesta.

Kirjoittaja

Julkaistu

Sitran tulevaisuustyö tähtää siihen, että Suomi menestyy kestävän hyvinvoinnin edelläkävijänä. Toimintaamme ohjaa kuusi toisiinsa kytkeytyvää kestävän hyvinvoinnin periaatetta, jotka olemme ottaneet työmme vaikuttavuustavoitteiksi. Työn tuloksia ja yhteiskunnallisia vaikuttavuutta seurataan ja arvioidaan monin eri tavoin sekä sisäisesti että ulkopuolisten asiantuntijoiden ja arvioijien toimesta.

Vuoden 2018 alussa käynnistyi ulkoinen vaikuttavuusarviointi, joka kohdistuu Sitran vaikuttavuustavoitteista kahteen: Osaamista monimutkaiseen maailmaan ja Yksilöille ja yhteisöille vaikutusmahdollisuuksia. Arvioinnin toteutuksesta vastaa Owal Group, joka valittiin kilpailutuksen tuloksena.

Viime vuonna toteutettiin kaksi vaikuttavuusarviointia, joissa tarkasteltiin Sitran toimintaa vaikuttavuustavoitteiden Hyvinvointiin tartutaan kokonaisvaltaisesti ja Talous uudistavaksi ja yhteisölliseksi edistämisessä. Ensimmäisestä vastasi Owal Group Oy ja jälkimmäisestä 4Front Oy yhdessä VTT:n arviointitutkijoiden ja systeemimallintamisen asiantuntijoiden kanssa. Tulokset löytyvät täältä.

Sitran vaikuttavuusarvioinnin tarkoituksena on tuottaa laadukasta, luotettavaa ja riippumatonta tietoa Sitran toiminnan tuloksellisuudesta ja vaikuttavuudesta. Vuoteen 2019 mennessä toteutetaan arviointi kaikista Sitran yhteisistä tavoitteista.

Lisätietoja:

Katri Vataja, Sitra, katri.vataja@sitra.fi
Olli Oosi, Owal Group Oy, olli@owalgroup.com

Mistä on kyse?