archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

SmartClean – Uusi blogisarja avaa yhteistyöhankkeen taustoja ja tavoitteita

Uusi blogisarjamme kertoo kumppaneiden äänellä, mikä on älykästä ja puhdasta.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Sanapari Smart & Clean herättää ihmisissä monenlaisia mielleyhtymiä. Yhteistyöhankkeessa on kyse uudenlaisesta rajat ylittävästä yhteistyöstä kaupunkien, yritysten ja valtion välillä. Tavoitteena on käynnistää tulevien vuosien aikana merkittäviä hankkeita ja kehittää toimintamalleja, jotka synnyttävät uutta liiketoimintaa ja työpaikkoja.

Mittavat hankekokonaisuudet liittyvät esimerkiksi liikenteeseen, vesihuoltoon ja energiatehokkuuteen. Tähtäin on pääkaupunkiseudun omaleimaisen uuden toimintamallin luomisessa: Miten pääkaupunkiseudusta saadaan rakennettua maailmanluokan referenssialue älykkäille ja puhtaille ratkaisuille?

Mukana Smart & Clean -yhteistyötä rakentamassa ovat Sitran, Helsingin, Espoon ja Vantaan kanssa Uudenmaan liitto, työ- ja elinkeinoministeriö, ympäristöministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö sekä yritysten ilmastojohtajuutta ajava Climate Leadership Council. Työtä koordinoivat Sitra ja Greater Helsinki Promotion.

Eilen ilmestyi ensimmäinen kirjoitus uudessa blogisarjassamme SmartClean. Sarja pyrkii antamaan vastauksia kysymyksiin siitä, mikä on älykästä ja puhdasta kertomalla kumppaneiden äänellä Smart & Clean -yhteistyöhankkeesta. Kirjoitukset tarjoavat kumppaneiden näkemyksiä ja oivalluksia. Toivomme, että syksyyn asti julkaistava blogisarja houkuttelee myös uusia kumppaneita mukaan yhteistyöhön.

Löydät SmartClean-blogisarjan kirjoitukset alta.

Mistä on kyse?