archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Täydentävää kotipalvelua ja lähiruokaa lahtelaiskoteihin

Kirjoittaja

Pia Mero

Asiantuntija, Ennakointi ja strategia

Julkaistu

Täydentävä kotipalvelu tarjoaa monipuolisia palveluita Lahden alueen asukkaille. Palvelun kautta saa apua arjen askareisiin, kuten siivoukseen ja asiointiin. Lahden Aterian ruuat ja kauppakassit kulkevat kotiin. Palvelu on suunnattu erityisesti asiakkaille, joilla kotipalvelun tarve on, mutta kynnys kunnallisen kotipalvelun piiriin ei ylity.

Paikallisten pientuottajien ja Osuuskauppa Hämeenmaan yhteistyön tuloksena Lahden alueen myymälöiden hyllyltä löytyy monipuolinen valikoimaa lähiruokaa. Palvelua laajennetaan nyt koteihin, sillä Osuuskunta Taloushaltia toimittaa lähiruokaa jatkossa suoraan tuottajilta asiakkaiden kotiovelle asti.

Nämä ovat esimerkkejä Uusvanha kyläyhteisö -hankkeessa syntyneistä uusista toimintamalleista. Hanketta toteutettiin kahden vuoden ajan Lahden kaupungin ja Sitran kumppanuutena. Hankkeessa sovellettiin Kehityspolut Oy:n kehittämää Uusvanha kyläyhteisö -konseptia yhteistyössä kaupungin eri toimialojen kanssa. Mukana ovat olleet Lahden Ateria, Lahden kaupungin johto, sivistystoimi ja kotihoito sekä elinkeinoyhtiö.

”Hankkeen avulla kokeiltiin ja kehitettiin uusia toimintamalleja ja yhteistyöverkostoja. Osuuskunta Taloushaltia on oiva esimerkki uuden liiketoiminnan syntymisestä”, iloitsee johtaja Antti Kivelä Sitrasta.

Sitran osalta hanke on päättynyt ja kokemukset on koottu loppuraporttiin (pdf).

Lisätietoja:

Jari Ylinen, projektipäällikkö, Kehityspolut Oy
jari.ylinen@kehityspolut.fi, p. 0400 877570

Jari Eskola, Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy
jari.eskola@ladec.fi, p. 040 8216403

Mistä on kyse?