Arvioitu lukuaika 1 min

Venäjän hallinnon korkea edustaja Sergei Ivanov saapuu kiertotalouden huippuseminaariin

Maailman talouden uudistajien globaali huippuseminaari rakentaa vuoropuhelua kestävän hyvinvoinnin tulevaisuuden näkymistä länsimaiden, kehittyvien talouksien ja Venäjän välille.

Picture: Topias Dean

Kirjoittaja

Samuli Laita

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Julkaistu

Sitran yhteistyössä globaalien instituutioiden kanssa järjestämään World Circular Economy Forumiin (WCEF2017) Helsinkiin saapuu 5.-7. kesäkuuta 1 500 maailman talouden uudistajaa – hallinnon, liike-elämän, kaupunkien, järjestöjen ja tutkimuksen edustajia.

Tapahtuman avajaisiin osallistuu puheenvuorollaan kansainvälisessä paneelissa myös Sergei Ivanov, joka on Venäjän presidentin erityisedustaja luonnonsuojelua, ekologiaa ja kuljetuksia koskevissa kysymyksissä. Ivanov on aiemmin työskennellyt muun muassa Venäjän presidentinhallinnon johtajana, varapääministerinä sekä puolustusministerinä. Avajaispaneelin osanottajat tarkastelevat, miten kiertotalous voi globaalisti auttaa muun muassa kehittämään luonnonvarojen kestävämpää käyttöä, vähentämään ilmansaasteita ja ennen kaikkea hidastamaan ilmastonmuutosta.

”Kiertotalous antaa mahdollisuuden maailman maille etsiä yhdessä ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden eteen. Olemme vasta kiertotalouden polun alussa, ja kehittämistyöhön ovat tervetulleita kaikki maailman maat. Mukana WCEF2017:ssä onkin osanottajia yli 90 maasta aina Intiaa, Yhdysvaltoja, Chileä ja Venäjää myöten. Venäjällä onkin nyt kiertotalouden näkökulmien nousulle hyvä mahdollisuus, kun maassa vietetään ympäristövuotta”, toteaa Sitran Hiilineutraali kiertotalous -teeman johtaja Mari Pantsar.

Paneelin muita osanottajia ovat Japanin ympäristöministeri Tadahiko Ito, Kenian ympäristöministeriön kansliapäällikkö Alice Kaudia, YK:n resurssipaneelin puheenjohtaja Janez Potocnik, YK:n kehitysohjelman pääjohtajana kesäkuussa aloittava Achim Steiner ja YK:n ympäristöohjelman varapääjohtaja Ibrahim Thiaw.

Lisätietoja:
Mari Pantsar, johtaja, mari.pantsar(at)sitra.fi, 050 382 0755
Samuli Laita, viestintäasiantuntija, samuli.laita(at)sitra.fi, 040 536 8650

WCEF2017:n puhujien haastattelupyynnöt:
Sanna Autere, viestintäasiantuntija, sanna.autere(at)sitra.fi, 050 331 7510

Tapahtuman verkkosivut ja suora verkkolähetys 5.-6.6.: http://www.wcef2017.com/

 

 

 

 

Aihe

Kiertotalous

Kiertotalouden ratkaisujen avulla voidaan vahvistaa luontoa ja ratkaista ilmastokriisi. Kiertotaloudessa ei tuoteta jatkuvasti lisää tavaroita, vaan hyödynnetään käytössä olevien tuotteiden ja materiaalien arvoa mahdollisimman pitkään. Kulutus perustuu omistamisen sijaan palveluiden käyttämiseen.

Kirjoittaja

Samuli Laita

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?