uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Vuoden 2022 WCEF-sivutapahtumien haku

Vuoden 2022 WCEF-sivutapahtumien haku on nyt auki. Uusia sivutapahtumia julkaistaan kuukausittain joulukuusta 2021 alkaen.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

WCEF-sivutapahtumat kuuluvat Maailman kiertotalousfoorumin WCEF:n konseptiin. Sivutapahtumien järjestäjillä on mahdollisuus esitellä kiertotaloustyötään ja -ratkaisujaan kansainväliselle yleisölle.

Koronaviruspandemian myötä verkkotapahtumista on tullut uusi normaali, ja se mahdollistaa   tapahtumiin osallistumisen kaikkialta maailmasta. Tämän vuoksi vuotuisiin WCEF- ja WCEF+-tapahtumiin on mahdollista osallistua myös verkossa. Vuosittaisten päätapahtumien lisäksi järjestetään valikoima WCEF-sivutapahtumia, joita voidaan järjestää joko verkossa tai paikallisina tapahtumina.

WCEF:n sivutapahtumia on järjestetty siitä lähtien, kun ensimmäinen Maailman kiertotalousfrooumi WCEF järjestettiin Helsingissä vuonna 2017. Aluksi sivutapahtumat järjestettiin päätapahtuman yhteydessä. WCEF-konseptia päivitettiin vuonna 2020 ja siitä lähtien sivutapahtumia on järjestetty ympärivuoden. Vuonna 2021 on järjestetty jo yli 100 WCEF-sivutapahtumaa.

Mitä, milloin ja miten?

WCEF-sivutapahtumia voi järjestää milloin tahansa, paitsi vuotuisen päätapahtuman ja WCEF+-tapahtumien aikana. Vuoden 2022 WCEF-päätapahtuman paikka ja aika ilmoitetaan myöhemmin, mutta mitä luultavimmin se järjestetään vuoden jälkipuoliskolla.

Sivutapahtumat voivat olla virtuaalisia tai paikallisia tapahtumia riippuen koronavirustilanteen johdosta määrätyistä rajoituksista.

Useimpien sivutapahtumien kieli on englanti, mikä mahdollistaa osallistumisen kaikkialta maailmasta. Joitakin sivutapahtumia voidaan järjestää muilla kielillä ja edesauttaa paikallisen kiertotalousyhteisön rakentumista.

Sivutapahtumissa käsiteltävien aiheiden tulee kytkeytyä kiertotalouteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, kuten osallisuus ja luonnonvarat. Matkalla kohti ensi vuoden päätapahtumaa WCEF2022, sivutapahtumat voivat myös kytkeytyä muiden WCEF-tapahtumien teemoihin.

WCEF-sivutapahtumat ovat itsenäisiä tapahtumia, ja niillä voi olla yksi tai useampi järjestäjä. Sivutapahtuman järjestäjät vastaavat kaikista tapahtuman käytännönjärjestelyistä ja kustannuksista, mukaan lukien virtuaalitapahtuma-alusta ja työkalut, mahdollinen tapahtumapaikan vuokra, ohjelma, kutsut, rekisteröityminen, markkinointi ja viestintä. Sitra ei vastaa mistään käytännön järjestelyistä tai kustannuksista.

WCEF-konseptin luojana Sitra markkinoi sivutapahtumia WCEF-projektin verkkosivustolla, WCEF2022 sivutapahtumasivulla, WCEF-uutiskirjeissä ja sosiaalisessa mediassa oheistapahtumien järjestäjien toimittamien tietojen perusteella.

Mikäli haluat järjestää WCEF-sivutapahtuman täytä tämä hakemuslomake. Vuoden 2022 ensimmäiset WCEF-sivutapahtumat käsitellään 15.12.2021, ja uusia sivutapahtumia lisätään kuukausittain vuoden 2022 WCEF-sivutapahtumasivulle.

Lisätietoja WCEF-sivutapahtumista voi kysyä Kirsi Pönniltä, kirsi.ponni@sitra.fi.

 

Mistä on kyse?