archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Wanted: Tarinoita datasta ja digitalisaatiosta

Dataa kerääntyy moneen paikkaan päivän aikana ja oman datan jakaminen huolettaa toisinaan. Sitra selvittää digitalisaation vaikutuksia arkeen ja kokoaa tarinoita kaikille avoimella kyselyllä.

Kirjoittaja

Kirsi Suomalainen

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Millainen rooli digitalisaatiolla on arjessasi nyt ja tulevaisuudessa? Millaisia mahdollisuuksia ja uhkia datan hyödyntäminen herättää?

”Keräämme kyselyllä tarinoita datasta ja digitalisaatiosta. Kyselystä kertyvä tieto on tärkeää uusien, kansalaisille suunnattujen palveluiden suunnittelussa ja muotoilussa”, kertoo projektinjohtaja Jaana Sinipuro Sitrasta.

Tarina voi olla iso tai pieni, lyhyt tai pitkä. Pieni tarinankerronta koostuu anekdooteista, esimerkeistä ja kertomuksista, joissa toistuvat arkipäivän muistot, kokemukset ja keskustelut.

”Jokainen tarina on hyödyllinen, sillä tarinat auttavat ihmisiä ymmärtämään toisiaan. Osallistu kyselyyn!” kannustaa Jaana Sinipuro.

Kysely toteutetaan SenseMaker-työkalulla, joka yhdistää laadullisen tutkimuksen menetelmiä perinteiseen kyselytutkimukseen. SenseMaker on kehitetty Walesissa Bangorin yliopiston Cynefin-keskuksessa ja sitä on sovellettu ympäri maailmaa monenlaisissa tutkimuksissa.

Tutkimus liittyy Sitran käynnissä olevaan Hyvinvoinnin palveluoperaattori -hankkeeseen. Kysely on avoinna 31.3.2018 saakka. Yhteenveto tuloksista julkaistaan Sitran verkkosivuilla myöhemmin keväällä.

Tästä kyselyyn!

#isaacus

Mistä on kyse?