uutiset
Arvioitu lukuaika 2 min

Noin sata Erätauko-keskustelua tulossa ilmastonmuutoksesta eri puolille Suomea

Kyläyhdistyksistä monen sadan hengen yrityksiin, ympäristöjärjestöistä kaupunkeihin – useita kymmeniä eri toimijoita on ilmoittautunut mukaan järjestämään Erätauko-keskusteluja ilmastonmuutoksen hillitsemisestä.

Kirjoittaja

Anna Solovjew-Wartiovaara

Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Julkaistu

Nyt loppuu puskista huutelu ja toimettomuus! Nyt otetaan koko Suomen laajuudella selvää, mikä meitä oikein estää tekemästä ilmastoystävällisiä tekoja saman tien. Jo kymmenet eri toimijat Turusta Rovaniemelle ovat mukana järjestämässä noin sata dialogia Erätauko-päivänä 29.1.

”Keskustelujen huima määrä kertoo ihmisten halusta hillitä ilmastonmuutosta. Meillä on satamäärin toimivia ratkaisuja, joita voimme hyödyntää. Siksi on tärkeää ymmärtää, mikä meitä estää ottamasta niitä käyttöön heti, tässä ja nyt,” korostaa Sitran ilmastoratkaisuiden asiantuntija Tuuli Hietaniemi.

Mukana on todella erilaisia toimijoita yhteiskunnan eri tasoilta ja pariltakymmeneltä eri paikkakunnalta: mukana muun muassa Nakertaja-Hetteenmäen kyläyhdistys ja Kuhmoisten vapaa-ajan asukkaat ry, Imatran, Lahden, Lappeenrannan, Porin ja Turun kaupungit sekä Syöte, Tekniikan akateemiset, Lapin Liitto ja MTK Pirkanmaa, Laurea ja Lahden ammattikorkeakoulu, Espoon kaupunginkirjasto, Korkeasaari, Suomen evankelisluterilaisen kirkon kirkkohallitus, CMI, Greenpeace Oulu ja Suomen luonnonsuojeluliiton Oulun yhdistys sekä Dodo ry. Kaikki keskustelut ja keskusteluiden järjestäjät tulevat näkyviin Erätauko-päivän tapahtumasivulle.

”Näin laaja ja yhteiskuntaa läpileikkaava kiinnostus dialogin järjestämistä kohtaan luo voimakasta toivoa siitä, että julkisen keskustelukulttuurin paraneminen on käynnistymässä,” sanoo Erätauko-projektin vetäjä Janne Kareinen.

Erätauko-päivän tavoitteena on nostaa ilmastonmuutoksen hillitseminen kansalliseksi keskusteluksi ja saada mukaan nekin, jotka eivät yleensä pääse ääneen yhteiskunnallisessa keskustelussa.

Keskusteluista poimitaan keskeiset konkreettiset oivallukset ja kootaan yhteisesti kaikkien hyödynnettäväksi Erätauon verkkosivuille. Samalla tehdään näkyväksi, kuinka paljon Suomesta jo dialogiosaamista löytyy!

Lisätietoja Erätauko-päivästä 29.1.

Erätauko on tapa käynnistää ja käydä rakentavaa yhteiskunnallista keskustelua – mahdollisuus pysähtyä ja harkita asioita rauhassa. Erätauon avulla voit tuoda eri lähtökohdista tulevia ihmisiä käymään tasavertaista keskustelua ja saat paikalle myös heidät, jotka herkästi jäävät keskusteluiden ulkopuolelle.

Mistä on kyse?