Poiminnat
Arvioitu lukuaika 1 min

Fluxio: Näin säästät energiaa seuraamalla kulutusdataa

Kiinteistön energiankulutuksen seuranta on taloyhtiöiden tärkeimpiä työkaluja. Seurannan avulla voi trimmata energiankulutuksen parhaalle mahdolliselle tasolle, kirjoittaa Fluxion Marikka Sand.

Kirjoittaja

Sanna Autere

Julkaistu

Tilojen ja veden lämmittäminen muodostaa reilun kolmanneksen hoitokuluista kaukolämpökiinteistöissä. Kiinteistösähkön osuus liikkuu keskimäärin alle viidessä prosentissa. Taloyhtiön toimintakertomuksen lomassa esitetty yhteenveto vuosittaisista kulutusluvuista on varmasti monille tuttu, mutta kertovatko luvut tarpeeksi siitä, kuluuko energiaa enemmän kuin pitäisi? Entä voiko kulutusseurannasta päätellä kenties muutakin, kysyy Fluxio Isännöinnin projektipäällikkö Marikka Sand blogissa.

Kokonaisvaltaisempi ymmärrys eri mittareiden hyödyistä ja mittaustulosten tehokkaampi analysointi voi tuottaa taloyhtiölle suoraa säästöä niin välittömissä kuluissa kuin kiinteistötekniikan elinkaaren pitenemisen kautta. Sitran ja Fluxion Säästöjä taloyhtiöissä -hankkeessa tähdätään juuri tällaisten keinojen kokeilemiseen ja esiin tuomiseen taloyhtiöiden päätösten tueksi.

Lue lisää Fluxio Isännöinnin blogista: Energiasäästöjä kulutusdatan seurannan avulla

Mistä on kyse?