Arvioitu lukuaika 1 min

GBC Finland: Kiertotalous muuttuu todeksi rakennusalalle

Kiertotalousvalmennus-hankkeen tulosseminaarissa esitellään käytännön kiertotalousratkaisuja kiinteistö- ja rakennusalalle.

Kuva: Tuula Sjöstedt, Sitra

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Julkaistu

Green Building Council Finland on järjestänyt tänä vuonna Kiertotalousvalmennusta kiinteistö- ja rakennusalalle Sitran tuella ja yhteistyössä pilottiorganisaatioiden kanssa. Hanke on vauhdittanut rakennetun ympäristön kiertotaloutta ja auttanut ratkomaan kiinteistöihin sekä rakentamiseen liittyviä käytännön haasteita. Pilottiprojekteissa yhdessä Senaatti-kiinteistöjen, SATO Oyj:n sekä Helsingin kaupungin kanssa on tänä vuonna tehty työympäristöihin, rakennusten purkamiseen sekä kaavoitukseen liittyviä kiertotalousratkaisuja tunnetuksi alalla.

Hankkeen aikana järjestetyissä työpajoissa etsittiin uusia ideoita siihen, kuinka kiertotaloutta voidaan toteuttaa käytännössä. Työpajojen opit ja niiden perusteella kehitetyt ideat on koottu tulosjulkaisuun ja sen pohjalta tehtyihin vinkkikortteihin. Mukana on myös listauksia kiertotalouden esimerkkikohteista ja yrityksistä.

Tutustu tuloksiin GBC Finlandin sivustolla ja ota käyttöön ideat ja vinkit kiertotalouden lisäämiseen.

Ota yhteyttä

Hanke

Kiertotaloussprintti rakennetussa ympäristössä

Jatkettu hanke 1/2018 – 1/2021.

Kiinteistö- ja rakentamisalan toimijoille on järjestetty kiertotaloussprintti kiertotalousosaamisen kasvattamiseksi. Hankkeen aikana on koottu kiertotalouteen sitoutunut verkosto sekä kehitetty kiertotalouden toimintamalleja ja työkaluja.

Kirjoittaja

Tuula Sjöstedt

Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra

Julkaistu

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?