archived
Arvioitu lukuaika 1 min
Tämä sivu on arkistoitu ja saattaa sisältää vanhentunutta tietoa

Luonto-Liiton kiertotalouskilpailussa nuoret suunnittelevat tulevaisuuden kaupungin

Miltä tulevaisuuden kiertotalouskaupungit ja kiertotalouskylät näyttävät nuorten näkökulmasta katsottuna? Luonto-Liiton kiertotalouskilpailu kannustaa yläasteikäisiä nuoria suunnittelemaan mahdollisimman ympäristöystävällisen ja kiertotalouden mukaisen kaupungin. Kilpailu on osa Sitran Kiertotalousopetusta kaikille asteille -kokonaisuutta.

Julkaistu

Tulevaisuuden kiertotalouskaupungissa asukkaat arvostavat luontoa eivätkä tuhlaa luonnonvaroja turhaan. Tavaroiden omistamisen sijaan tavaroita jaetaan, vuokrataan ja kierrätetään. Miten kaupunkilaiset liikkuvat töihin ja kouluun? Mitä he syövät, entä mitä erilaisille tavaroille tapahtuu käytön jälkeen? Luonto-Liitto innostaa 7.-9. luokkalaisia nuoria visioimaan tulevaisuuden kiertotalouskaupungin tai kiertotalouskylän ja osallistumaan samalla kilpailuun.

Kilpailu perustuu Luonto-Liiton kiertotalousaiheisiin kouluvierailuihin yläasteilla, mutta kouluvierailua ei ole tarvinnut käydä osallistuakseen kilpailuun. Vierailu antaa kuitenkin hyvän pohjan kilpailulle: kouluvierailun aikana nuorten ymmärrys kiertotaloudesta ja sen tärkeydestä myös ympäristön kannalta syvenee. Luonto-Liiton kiertotalousaiheiset kouluvierailut ja kiertotalouskilpailu ovat osa Sitran Kiertotalousopetusta kaikille asteille -hankekokonaisuutta.

Kilpailuun voi osallistua yksin tai ryhmässä ja lopputuloksena voi olla esimerkiksi video, piirretty kuva tai vaikkapa tarina. Valmiiden töiden tulee olla perillä Luonto-Liitossa viimeistään 15.5.2019. Voittajille on luvassa:

  • 1. palkinto: 180€ arvoinen stipendi voittajille sekä Kiertotalous-diplomi
  • 2. palkinto: 150€ arvoinen stipendi voittajille sekä Kiertotalous-diplomi

Lue lisää kilpailusta täältä.

Mistä on kyse?