Poiminnat
Arvioitu lukuaika 1 min

MustRead: Sitran Mikko Kosonen: ”Pääministeri voi onnistua tässäkin mallissa, mutta se on tehty todella vaikeaksi”

Julkaistu

MustReadin johtava politiikan asiantuntija Erkka Railo pyysi Sitran yliasiamies Mikko Kososelta haastattelua valtioneuvoston toimintatapojen haasteista ja kehityskohteista Sitran julkaistua Ilmiömäinen julkinen hallinto -keskustelualoitteen elokuun lopussa.

Railon artikkeli aiheesta on luettavissa MustRead-verkkojulkaisusta. Linkki siihen löytyy sivun lopusta. (Huom. Lukemiseen vaaditaan MustRead-palvelun käyttäjätunnukset.) Ote tekstin alusta:

Nykyisen hallituksen ongelmat ovat osittain seurausta siitä, että hallituksen johtamis- ja toimintatavat eivät ole tukeneet strategisen hallitusohjelman toimeenpanoa, väittää Kosonen.

Kosonen pelkää, että jos sote- ja maakuntauudistus kaatuu jälleen, kansalaiset menettävät lopullisesti uskonsa suomalaisen poliittisen järjestelmän kykyyn toteuttaa laajoja uudistuksia.

Tulevaisuudessa Suomen täytyy kyetä vastaamaan maailman muuttumiseen hallinnolla, joka on samaan aikaan aikaisempaa ketterämpi ja pitkäjänteisempi. Esimerkiksi työn muuttuminen, robotisaatio, tekoäly ja digitalisaatio ovat ilmiöitä, jotka edellyttäisivät hallituksilta uudenlaista strategista ja hallinnonalat ylittävää otetta.

Kososen mielestä seuraavan hallituksen tulisi uudistaa suomalaista hallintoa, jotta se ei toistaisi edeltäjiensä virheitä.

Tutustu myös Sitran  Ilmiömäinen julkinen hallinto -keskustelualoitteeseen.

Lue lisää: www.mustread.fi/artikkelit/sitran-mikko-kosonen-paaministeri-voi-onnistua-tassakin-mallissa-mutta-se-on-tehty-todella-vaikeaksi/

Mistä on kyse?