artikkelit
Arvioitu lukuaika 4 min

Osallisuuden ideapankki – Laita oivalluksesi jakoon!

Kokoamme tähän artikkeliin osallisuuden edistämiseen liittyviä vaikuttavia oivalluksia.

Kirjoittaja

Jukka Vahti

Projektijohtaja, Digitaalinen valta ja demokratia

Julkaistu

Miksi toiset osallisuuden edistämiseen tähtäävät hankkeet saavat ihmiset liikkeelle ja toiset eivät? Mikä saa ihmiset innostumaan ja osallistumaan?

Kokoamme Demokratiakoeilut 2020 -hankkeen puitteissa osallisuuden ideapankkia, yhteiseksi hyödyksi. Kiitos siis, jos ehdit kertoa meille omasta oivalluksestasi – pienestä tai isosta – oheisen linkin kautta. Me kokoamme osallisuusideat yhteen tälle sivulle ja laitamme ne jakoon!Löydät tähän mennessä jaetut ideat tämän tekstin alta.

Emme siis toivo kuvauksia jo toteutetuista, kokonaisista hankkeista tai laajemmista osallisuuden tai demokratian kehityskonsepteista, vaan käytännön tekemiseen liittyviä, konkreettisia ideoita siitä, mikä saa ihmiset liikkeelle ja mikä toimii ja mikä ehkä ei.

Idea voi kummuta omasta kokemuksesta tai olet saattanut kuulla siitä joltakulta. Se voi liittyä hankkeen viestintään, tekemisen tapaan tai johonkin muuhun.

Kerro oivalluksestasi tämän linkin kautta.

Demokratiakokeilut 2020 -hankkeella tavoitellaan demokratiaa vahvista­via innovatiivisia yhteishankkeita, joilla edistetään demokraattista osallisuutta, osallistumista ja vuoropuhelua. Hanke on osa Kansanvallan peruskorjaus -projektia, jonka tavoitteena on vahvistaa Suomen asemaa uudistumiskykyisenä demokratian mallimaana.

Mistä on kyse?