Julkaistu 06.05.2020

Vuoden kiertotalouskunta -kilpailu käynnistyy – teemana rakentaminen ja rakennettu ympäristö

Toista kertaa järjestettävässä kilpailussa etsitään kuntien parhaita kiertotalouden toimintamalleja.
Kirjoittaja
Kirjoittajan profiilisivu: Antti Lehtinen
Asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet, Sitra
Viestinnän asiantuntija, joka vastaa reilu- ja kilpailukykyinen kiertotalous -avainalueen viestinnästä.

Noin 35 prosenttia Suomen kasvihuonepäästöistä syntyy rakennussektorilla ja rakennuksissa käytetään lähes 40 prosenttia Suomessa kulutettavasta energiasta. Rakentaminen kuluttaa maailmanlaajuisesti merkittävän määrän luonnonvaroja ja tuottaa paljon jätettä.

Kunnat voivat vaikuttaa rakentamisen ympäristökuormaan monin keinoin aina kaavoituksesta hankintoihin ja valmiiden tilojen käyttöön.

Vuoden kiertotalouskunta -kilpailussa etsitäänkin tänä vuonna suomalaiskuntia, jotka ovat kunnostautuneet kiertotalouden toimintamallien hyödyntämisessä rakentamisen ja rakennetun ympäristön saralla.

Kuntaliiton, Suomen ympäristökeskus SYKEn ja Sitran järjestämään kilpailuun voi osallistua Kuntaliiton sivuilla 6.5.-12.6.2020. Voittaja julkistetaan Kuntamarkkinoilla 9.9. Voittajakunta voi lisätä tunnustuksen avulla houkuttelevuuttaan kiertotalouden edelläkävijänä kuntalaisille ja alueen yrityksille.

Toivotamme pienille ja suurille kunnille menestystä kisaan!

TAUSTAA

Mistä on kyse?

Vuoden kiertotalouskunta -kilpailu järjestetään tänä vuonna toisen kerran. Se on jatkoa Sitran aloittamalle Kuntien kiinnostavimmat kiertotalousteot -listalle ja on yksi Suomen kiertotalouden tiekartan toimenpiteistä. Vuonna 2019 vuoden kiertotalouskunnaksi valittiin Jyväskylä.

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?