Julkaistu 17.12.2019

Yle: Pystyykö kapitalismi selättämään ilmastonmuutoksen?

Yle Radio 1:n Maailmanpolitiikan arkipäivää -ohjelmassa pohditaan käytännön toimia Pariisin ilmastosopimuksen toimeenpanemiseksi ja sitä, miten markkinat saadaan tukemaan puhtaampaa energiaa.

Ohjelmaan haastateltu taloustieteen Nobel-palkinnon saanut Joseph Stiglitz toteaa, että kapitalismi on epäonnistunut ilmaston suojelussa, mutta uskoo toisaalta, että talouden ja markkinavoimien uudistamisesta voisi olla apua myös ongelman ratkaisussa. Se edellyttää sitä, että innovaatiot ja rahoitus saadaan jatkossa suunnattua ilmastonmuutoksen ehkäisyyn.

Toinen haaastateltava, Outi Haanperä Sitran Ilmastoratkaisut -tiimistä, pohtii samoja asioita suomalaisesta näkövinkkelistä.

Kuuntele ohjelma Yle Areenasta.

Tutustu myös!

Sitran Talouden tulevaisuus -blogisarjassa esitellään ratkaisuja talouden rakenteiden ja taloutta koskevien ajattelutapojemme uudistamiseksi. Kapitalistisen talousjärjestelmän uudistustarpeista on käyty syksyn aikana laajaa keskustelua eri foorumeilla niin Suomessa kuin maailmalla. Sytykkeenä talouden perusteiden tarkasteluun toimi syyskuussa 2019 julkaistu Financial Times -lehden ohjelmajulistus.

Suosittelemme

Tästä eteenpäin.

Mistä on kyse?