Puheenvuoro
Arvioitu lukuaika 2 min

Maapalloliigan semifinaali on täällä!

Maapalloliiga on edennyt semifinaalivaiheeseen. Tänä lauantaina 18.8. jatkoon valitut joukkueet kokoontuvat Sitran tiloihin teroittamaan ideoidensa toimintasuunnitelmia. Kiitos kaikille hakeneille!

Kirjoittaja

Sari Laine

Johtava asiantuntija, Luonto ja arki

Julkaistu

Lauantaina lähes sata Maapalloliigan semifinalistijäsentä ympäri Suomea kokoontuu Ruoholahteen. Maapalloliigaan tuli yhteensä 66 hakemusta, joista 30 parasta ideaa valittiin semifinaaliin. Joukkueita tulee Turusta, Helsingistä, Soinista, Sastamalasta, Jyväskylästä, Leppävirralta, Tampereelta, Mikkelistä, Porvoosta, Joensuusta, Oulusta ja pohjoisimmat Lapista asti.

Maapalloliiga on Sitran kehitysohjelma järjestöille ja yhdistyksille. Siinä etsitään ja kehitetään uusia tapoja, jotka innostavat meitä suomalaisia tekemään arjessamme ympäristöystävällisiä tekoja ja valintoja

Lauantain tavoite on luoda jatkoon valituille ideoille tarkemmat toimintasuunnitelmat, joissa teroitetaan idean vaikuttavuutta, toistettavuutta, uutuusarvoa sekä sen vaikutusta hiilijalanjälkeen. Tämän toimintasuunnitelman avulla joukkueet hakevat finaaliin, johon valitaan 10 parasta ideaa.

Ideoiden joukosta löytyy kampanjoita, sovelluksia, tapahtumia ja verkostojen rakentamista. Inspiraatiota on etsitty muun muassa ruoasta, asumisesta, matkailusta, vaatteista sekä monesta muusta arkisesta asiasta. Oli ilahduttavaa nähdä niin monenlaisia eri keinoja, joilla ihmisiä saadaan inspiroitua tekemään kestäviä arjen valintoja. Maapalloliigan huoltojoukot odottavat innolla lauantaista työpajapäivää ja kaikkien semifinalistien tapaamista. Mahtava päivä odotettavissa!

30 semifinaalijoukkuetta:

Artist Residency Swap ry
ArToVa ry
Button Program ry
Dodo Ry
Eettisen kaupan puolesta ry
FIBAN ry
Iholla ry
Jalkapalloseura Hercules ry.
JAPA ry (pääsivät mukaan kahdella eri idealla)
Joensuun Nuorkauppakamari ry
Jyväskylän Nykyteatteriyhdistys ry
Kaukolan Kyläseura ry
Korttelipihat takaisin ry
Leppävirran Urheilijat ry
Maan ystävät ry
MLL Laajasalo
Nuoren Voiman Liitto ry  +
Helsinki Poetry Connection + Runoyhdistys Nihil Interit
Pirkanmaan Ympäristökasvatus ry
Protect Our Winters Finland ry
Save Pond Hockey ry
Soinin 4H-yhdistys ry
Suomen Ekomodernistit ry
Suoseura ry – Finnish Peatland Society
Ugly Foods ry
Vartiosaaren luonto- ja eläintalliyhdistys ry
Vegaaniliitto ry
ViaDia Mikkeli ry
Winter Cycling Federation ry
Yhteys ry

Mistä on kyse?