Löydä uutta bisnestä – pääse kiertotalouden vauhtiin

Kasvun moottori on tulevaisuudessa hiilineutraali kiertotalous. Syksyn 2018 tapahtumissa eri puolilla Suomea yritysten ja hallinnon edustajat rakentavat yhdessä polkua uudenlaiseen bisnekseen.

#löydäkiertotalous

AJANKOHTAISTA

Mistä on kyse?

Sitran ja Business Finlandin tavoitteena on tehdä suomalaisista yrityksistä kiertotalouden edelläkävijöitä, jotka luovat edistyksellisistä ratkaisuistaan uutta, pitkälle tulevaisuuteen kantavaa liiketoimintaa. Ratkaisut tarjoavat samalla vastauksia polttaviin globaaleihin kestävän kehityksen haasteisiin. Haluamme, että kiertotalouden mahdollisuudet osataan nähdä ja hyödyntää kaikilla aloilla, niin perinteisillä teollisuudenaloilla kuin vaikkapa IT-, logistiikka- tai palvelualan yrityksissä.  Kunnallisilla toimijoilla on keskeinen rooli uusien kiertotalousratkaisujen mahdollistamisessa esimerkiksi hankintojen, kaavoituksen ja kunnallisten palveluiden myötä.

Mitä teemme?

Järjestämme yhteistyössä Business Finlandin kanssa viiden paikkakunnan kiertueen loka-marraskuussa 2018. Tilaisuuden osallistujille selviää, mitä kiertotalouden mukainen liiketoiminta tarjoaa omalle toiminnalle ja mikä on oman yrityksen rooli kiertotalouden rakentajana – niin yritystoiminnan kehittäjinä kuin sen mahdollistajinakin –  ja miten päästä kiertotalouteen kiinni. Alueellisten pk-yritysten tekijöiden ja julkisen sektorin mahdollistajien kohtaamiset ovat myös hedelmällistä alustaa uusille yhteistyömuodoille.

Tilaisuus tarjoaa osallistujille näkymän, miten kansallisiin, lähinnä Sitran, Business Finlandin (BF) sekä työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) tarjoamiin kiertotalouden kehitysohjelmiin voi päästä mukaan ja millaisia peruspalveluja yrityksille on eri toimijoilla tarjolla. Tilaisuuden osallistujat pääsevät vaikuttamaan myös maailman ensimmäisen kansallisen kiertotalouden tiekartan päivitykseen.

Kuka on mukana?

Sitra ja Business Finland järjestävät tilaisuudet yhteistyössä paikallisten yhteistyökumppanien kanssa. Paikallisina kumppaneina toimivat kehitys- ja elinkeinoyhtiöt Into Seinäjoki, Kouvola Innovation, Joensuun tiedepuisto sekä Rauman kaupunki. Oulun tapahtuman kumppaneita ovat Business Oulu, Oulun AMK, Pohjois-Pohjanmaan liitto, Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät sekä Taloudellinen tiedotustoimisto TAT.

Missä mennään?

Kiertuetta on valmisteltu kesällä 2018 yhteistyössä Business Finlandin kanssa. Varsinainen kiertue järjestetään loka-marraskuussa. Kiertupaikkakunnat ovat:

Seinäjoki 3.10.

Rauma 9.10.

Kouvola 11.10

Joensuu 1.11.

Oulu 15.11.

Miten mukaan?

Olet sitten yrittäjä, elinkeinoelämän edustaja, kunnan virkamies tai valtion työläinen, tämä tilaisuus on teille kaikille. Katso ylläolevasta listasta lähin tilaisuus ja tule inspiroitumaan kiertotaloudesta. Pääsette muun muassa kehittelemään asiantuntijoiden avustuksella sitä, mikä kiertotalouden liiketoimintamalleista sopisi omalle yritykselle / alueesi yrityksille.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja kokonaisuudesta Marleenalta (marleena.ahonen@sitra.fi) ja tilaisuuskohtaiset ilmoittautumisohjeet alla olevilta henkilöiltä.

Seinäjoki: Sanna Kankaanpää, Into-Seinäjoki, sanna.kankaanpaa@intoseinajoki.fi

Rauma: Heikki Nurmi, Rauman kaupunki, heikki.nurmi@rauma.fi

Kouvola: Kari Laine, Kouvola Innovation, kari.laine@kinno.fi

Oulu: Sanna Moilanen, Oulun AMK, sanna.moilanen@oamk.fi sekä Tiina Haapaniemi, Business Oulu, tiina.haapaniemi@businessoulu.com. Tapahtuman verkkosivu täällä.

Joensuu: Terttu Kinnunen, Joensuun tiedepuisto, terttu.kinnunen@tiedepuisto.fi

Somepuolella pysyt mukana seuraamalla: #löydäkiertotalous.

Mukana

OTA YHTEYTTÄ!

Kysy meiltä, jos haluat tietää lisää!

ihmiset
Marleena Ahonen
ihmiset
Samuli Laita
Johtava asiantuntija, Viestintä ja yhteistyösuhteet

Mistä on kyse?