Live
1,5 asteen elämäntavat -selvityksen julkaisutilaisuus

1,5 asteen elämäntavat -selvityksen julkaisutilaisuus

Millaisia ovat 1,5 asteen elämäntavat? Sitran uusi kansainvälinen selvitys ehdottaa selkeitä tavoitteita ja vaihtoehtoja, joiden avulla voimme muuttaa elämäntapamme ja kulutuksemme ilmastotavoitteiden mukaiseksi.

Katso tilaisuuden kalvot.

Meidän on vähennettävä elämäntapojemme aiheuttamia ilmastopäästöjä merkittävästi, mikäli aiomme rajoittaa ilmaston lämpenemisen enintään 1,5 asteeseen Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteiden mukaisesti. Miten se on mahdollista? Sitran tuore selvitys 1,5 asteen elämäntavat – Miten voimme muuttaa hiilijalanjälkemme ilmastotavoitteiden mukaiseksi? esittää ratkaisuja ja luo samalla toivoa osoittaen, millaisia ripeitä muutoksia yksilöiden ja kotitalouksien on syytä jatkaa ja käynnistää.

Tervetuloa tutustumaan julkaisuun ja keskustelemaan aiheesta!

Tilaisuus on suunnattu kaikille kiinnostuneille, erityisesti kuluttajamarkkinoihin vaikuttaville päätöksentekijöille ja yrityksille tai aiheesta kiinnostuneille yksityishenkilöille. Tilaisuus on maksuton ja sen kieli on suomi.

Ilmoittaudu tilaisuuteen 14.5. mennessä ilmoittautumislinkin kautta. Tilaisuutta voi seurata myös verkkolähetyksenä. Etäosallistuminen ei vaadi ilmoittautumista etukäteen.

OHJELMA

8.30

Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu

9.00

Tilaisuuden avaussanat

Markus Terho, projektijohtaja, Sitra

9.10

1.5 asteen elämäntavat -tutkimuksen tulokset

Michael Lettenmeier, tutkijatohtori, Aalto-yliopisto

9.40

Kommettipuheenvuorot:

Johanna Kentala-Lehtonen, erityisasiantuntija, Ympäristöministeriö
Markku Kanninen, metsänhoitotieteen professori, Helsingin yliopisto
Senja Forsman, vastuullisuuspäällikkö, S-ryhmä
Peppi Seppälä, opiskelija, Aalto-yliopisto

10.30

Yhteistä keskustelua selvityksestä

Sitran selvitys pohjautuu tekniseen raporttiin 1.5-degree lifestyles: Targets and options for reducing lifestyle carbon footprints (IGES et al. 2019). Tutkimuksen menetelmät, tietolähteet ja arviointien tulokset on esitetty yksityiskohtaisesti teknisessä raportissa ja sen liitteissä.

Lisätietoa Sitran Kestävä arki -avainalueesta ja hankkeista.

Mistä on kyse?